KINEDOK

Magická KineDok párty na konci léta

24. 8. 2020

Autor: Veronika Zýková

KineDok zve na novinku ze svého letošního katalogu, film V a její magický život (The Magic Life of V) režiséra Tonislava Hristova. Snímek zachycující každodenní život, návštěvy u terapeuta a únik do světa larpingu pětadvacetileté Veer, měl světovou premiéru na festivalu Sundance v roce 2019. Film promítneme s českými a anglickými titulky 27. 8. po setmění v prostoru H40 Kino v holešovické tržnici. Po projekci bude následovat afterparty s DJS z UP AIR a Dekadance. Vstupné dobrovolné.



Facebooková událost

Kouzelníci, zaklínadla a hrdinské bitvy mečů jsou pro některé pouhá fantazie, ale pro Veeru jsou významnou součástí boje proti jejím vnitřním traumatům. Film zachycuje její každodenní život i návštěvy terapeuta, u kterého hledá pomoc. Až v momentě, kdy se Veera promění ve svou LARP (live-action role-play) postavu V, je schopna stát se hlavní postavou i svého příběhu a bojovat proti démonům minulosti.

V a její magický život
The Magic Life of V
Režie: Tonislav Hristov
2019, FI, DK, BG, 82'

KineDok je projektem Institutu dokumentárního filmu.

[Aktualizováno 3. 9. 2020]

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace