KINEDOK

KineDok na ELBE DOCK

28. 8. 2020

Autor: Veronika Zýková

V programu festivalu ELBE DOCK, který začíná 1. září v Ústí nad Labem a potrvá do 9. září , najdete tři filmy z letošního katalogu KineDoku: festivalový hit o dívce bojující s traumaty pomocí LARPingu V a její magický život, vizuálně opojný film Sestup do Maelströmu s fantastickou hudbou Philipa Glasse a příběh učitele, který se vzepřel rumunskému vzdělávacímu systému a začal Učit ve svém bytě.

Učit
Čtvrtek 3. 9. od 10:00
Rumunský učitel začne vyučovat ve svém malém bytě, aby pomohl žákům dosáhnout lepšího vzdělání, než které nabízí místní systém. Jeho nekonvenční hodiny matematiky mění přístup žáků ke studiu.


Sestup do Maelströmu
Pátek 4. 9. od 10:00

Norské souostroví Lofoty bylo inspirací pro vznik povídky E. A. Poea a unikátní skladby. Tu režisér vyráží s orchestrem interpretovat na místa, kde lidé žijí a pracují v drsných přírodních podmínkách.


V a její magický život
Pátek 4. 9. od 20:00

Veera se ráda převtěluje do fiktivních postav. Vzpomínky na násilného otce jsou i díky mentálně postiženému bratrovi ale stále živé. Chce přestat schovávat své skutečné já a překonat svoje strachy.

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace