ČESKÝ DOKUMENT

True story: Dokumentární talkshow 15. 9.

31. 8. 2020

Autor: Veronika Zýková

Jaké české dokumentární filmy půjdou v roce 2021 do kin? Co nabízí současná tuzemská dokumentární tvorba a jaká témata zajímají české tvůrce? Na tyto otázky vám odpovědí a své dokončované filmy představí 15. 9. od 20:30 v pražském kině Ponrepo přední čeští režiséři a režisérky Helena Třeštíková, Robin Kvapil, Lucie Králová, Tomáš Kratochvíl, Petr Jančárek a Hana Nováková.

Institut dokumentárního filmu a KineDok zvou na True story: Dokumentární talkshow, kterou bude moderovat Saša Michailidis. Během večera své dokončované filmy přiblíží šestice českých dokumentaristů a dokumentaristek:

Helena Třeštíková: Anny
Robin Kvapil (v zastoupení producentky Martiny Štrunc): More Miko
Lucie Králová: KAPR
Tomáš Kratochvíl: Pongo Story
Petr Jančárek: Tady Havel, slyšíte mě?
Hana Nováková: Amoosed


V rámci večera bude předáno ocenění režiséru Karlu Vachkovi za jeho mimořádný počin v oblasti dokumentární tvorby a za jeho celoživotní přínos v roli pedagoga, režiséra a inovátora. Karel Vachek bývá označován jako poslední režisér Československé nové vlny a 4. srpna oslavil životní jubileum – osmdesát let.

Po skončení oficiální části programu bude následovat večírek v kavárně Ponrepo.

Vstup na večer je zdarma, je však třeba zarezervovat si lístek přes GoOut nebo na pokladně kina Ponrepo.
Přidejte se k události na facebooku.

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace