Všechny štítky

Kreativní Evropa po roce 2020

9. 10. 2020

Autor: Kreativní Evropa MEDIA

Program Kreativní Evropa ve své současné podobě končí a v roce 2021 začíná jeho další programové období, které bude trvat až do roku 2027. 

Ještě než nový program vstoupí v platnost, musí být jeho návrh schválen Evropským parlamentem a Radou Evropy (tj. ministři kultury členských států EU). 

Řada jednání o cílech programu, prioritách a aktivitách, které bude Kreativní Evropa v novém období podporovat, už úspěšně proběhla. Program Kreativní Evropa zůstane i nadále samostatným programem, bylo navrženo zvýšení jeho rozpočtu o 17 %, na 1, 642 mil. EUR.  V současné době jsou další z rozhodnutí Evropského parlamentu pozastavena.  Evropská komise pracuje na jejich obnovení, aby přechod mezi programovými obdobími proběhl hladce a mohly vyjít první výzvy.

Kreativní Evropa MEDIA bude pokračovat i nadále v podpoře současných úspěšných aktivit – jako je vývoj, distribuce, vzdělávaní apod. V současné době však nevíme, kdy vyjdou nové výzvy, ani jak přesně budou nastaveny jejich podmínky.

Aktuální informace a více podrobností o návrhu nového programu Kreativní Evropa najdete ZDE.

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace