KINEDOK

KineDok uvádí: Nikdy nevíš + debata o fake news (19. 11. od 18:30)

11. 11. 2020

Autor: Veronika Zýková

KineDok a Kasárna Karlín zvou 19. 11. od 18:30 na online projekci pásma Nikdy nevíš, které ve třech filmech nahlíží do životů lidí na názorové periferii. Po projekci bude následovat debata s režisérem Ondřejem Šálkem, Michalem Prokešem z Centra kritického myšlení, Lenkou Chudomelovou z Demagog.cz, Dominikem Voráčem z Projektu E-Bezpečí a Markétou Gregorovou, poslankyní Evropského parlamentu za Českou pirátskou stranu, věnující se dezinformacím, kyberhrozbám a sledovacím technologiím. Debatu bude moderovat vedoucí Katedry politologie FSS MU a spoluautorka knihy o dezinformacích a manipulacích Petra Mlejnková.

Do 18. 11. se můžete registrovat na tomto odkazu: bit.ly/kinedok-nikdy-nevis-debata
Pošleme vám link, na němž bude možné pásmo sledovat a následně debatovat!

Facebooková událost

NIKDY NEVÍŠ, to jsou:
Dobré zprávy (r. Ondřej Šálek, 35 min.)
Důchodce Petr Černý provozuje jednu z nejvlivnějších amatérských televizí, která dvakrát týdně vysílá „konspirační“ zprávy. Empatický portrét tak dává nahlédnout nejen za oponu tzv. FAKE NEWS, ale i do příkopů rozdělené společnosti.

Na okraji (r. Barbora Chalupová, 14 min.)
Plochozemci jsou lidé, kteří ví, že země přece není kulatá, ale placatá. Co se stane, když je konspirátorům – kteří se této nálepce často brání – nasloucháno bez okamžitého odmítání a výsměchu, ukazuje tento krátký dokument.

Home Sleep Home (r. Adam Koloman Rybanský, 23 min.)
Na cestě nočním vlakem z Prahy do Budapešti se v lůžkovém kupé potkává nemluvný Standa s bodrým Bróňou. I když jsou rozdílné povahy, lahev slivovice a stesk po vzdalující se domovině je nakonec sblíží.

KineDok je projekt Institutu dokumentárního filmu

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace