KINEDOK

KineDok diskuze: Svědkové Putinovi (26. 11.)

22. 11. 2020

Autor: Veronika Zýková

Ve čtvrtek 26. 11. od 19:30 se můžete zapojit do diskuze o filmu Vitalije Manského Svědkové Putinovi živě na facebookové stránce KineDoku. Pozvání přijali Kenan Aliyev z Current Time TV, Galya Stepanova z produkční společnosti Hypermarket Film a aktivista a novinář Denis Bilunov. Diskuzi bude moderovat Daniela Kolenovská z Katedry ruských a východoevropských studií FF UK.



Diskuze v anglickém jazyce začne v 19:30 přímo v události a na facebookových stránkách KineDoku a IDF.

Pokud jste ještě film neviděli, můžete ho zhlédnout na webu KineDoku. Pokud se na něj chcete podívat zdarma, stačí nám přes messenger na Facebooku napsat alespoň jeden z Putinových oblíbených sportů. Pošleme vám voucher. 



O filmu
Píše se rok 1999. Dosavadní ruský prezident Boris Jelcin půl roku před vypršením svého funkčního období zcela nečekaně abdikuje a řízením státu pověřuje premiéra Vladimíra Putina. Tímto osudovým okamžikem začíná dokument renomovaného režiséra Vitalije Manského, který se jako dvorní prezidentský kameraman dostal do nitra kremelské politiky a přináší tak nečekané svědectví o začátku putinovské éry. A o tom, kdo všechno jsou vlastně “Svědkové Putinovi".

KineDok je alternativní distribuční platforma pro autorské dokumentární filmy v sedmi evropských zemích. Organizuje Institut dokumentárního filmu.

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace