EX ORIENTE FILM

Přihlaste se na Ex Oriente Film 2016

16. 2. 2016

Autor: Veronika Lišková

Přihlaste se na Ex Oriente Film 2016 a získejte asistenci při vývoji svého projektu od více než 30 předních světových tvůrců a expertů!

Při příležitosti konání IDF recepce na Berlinale/EFM byla slavnostně otevřena výzva na přihlašování projektů pro nový ročník workshopu Ex Oriente Film 2016.

Do nového cyklu tohoto oceňovaného mezinárodního programu hledáme autorské dokumentární projekty ve stádiu vývoje a raných fází produkce. Týmy složené s režiséra(ky) a producenta(ky) se mohou na Ex Oriente Film workshop hlásit až do 4. května 2016. Workshop nově nabízí možnost požádat o stipendium hradící vedle části účastnického poplatku také cestovní náklady spojené s účastí na workshopu.

Ex Oriente Film je mezinárodní workshop zaměřený na kreativní vývoj a financování autorského dokumentárního filmu. Během trojice týdenních workshopů konaných v horizontu devíti měsíců získávají režiséři a producenti pomoc a rady předním světových tvůrců a expertů při vývoji námětů, producentské i distribuční strategie svých připravovaných dokumentů. Program Ex Oriente Film ústí do koprodukčního setkání East European Forum, kde účastníci workshopu prezentují svůj projekt evropským a severoamerickým televizním i nezávislým producentům, distributorům, nákupčím a zástupcům filmových fondů i festivalů. Kromě automatického zařazení do East European Fora mají účastníci workshopu možnost získat celou řadu stipendií a cen ve formě přímé finanční podpory, koprodukčních smluv, přístupu na přední evropské trhy a partnerské trainingy.

Hlavními lektory Ex Oriente Film 2016 budou: renomovaný dramaturg, režisér a producent Iikka Vehkalahti (Finsko), programový vedoucí European Documentary Network Mikael Opstrup (Dánsko), režisér a producent Filip Remunda a režisérka a dramaturgyně Ivana Pauerová Milošević (ČR). Ty během třech setkání workshopu doplní více než tři desítky předních světových režisérů, producentů, dramaturgů, střihačů, kameramanů, zástupců festivalů, expertů na marketing a distribuci a oblast mezinárodní koprodukce.

Dokumentární projekty je možné přihlásit pomocí online PŘIHLÁŠKY (Přihlášení je bez poplatku, přihláška je k dispozici pouze v anglickém jazyce). Více informací o workshopu a programu jeho jednotlivých setkání najdete na http://www.dokweb.net/aktivity/ex-oriente-film/2016/o-projektu.

Kontakt:
Veronika Lišková, Vedoucí programu/ email: veronika@dokweb.net
Kristýna Balabán, Koordinátorka projektu / email: kbalaban@dokweb.net
Institut dokumentárního filmu (IDF)/ Štěpánská 14, 110 00 Praha 1
www.DOKweb.net

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace