KINEDOK

Podpořte Filmové školní kluby KineDok v programu ČSOB pomáhá regionům

9. 12. 2020

Autor: KineDok

Podpořte náš projekt Filmové školní kluby KineDok ve finále sbírkové platformy "ČSOB pomáhá regionům" v oblasti vzdělávání. Budeme rádi za sdílení i finanční příspěvek v libovolné výši, který nám pomůže úspěšně realizovat projekt.

V létě jsme strávili dost času a energie přípravou nového projektu Filmové školní kluby KineDok, jehož cílem je zpřístupnit evropský dokument studentům, pedagogům, začlenit jej do výuky a nabídnout kromě projekcí inspirativní diskuze s pozvanými hosty, ať už samotnými tvůrci či odborníky na danou problematiku. Do projektu se zapojily čtyři pilotní školy: gymnázia Sedlčany, Litvínov, Litoměřice a Schola Humanitas v Litvínově. Zavření škol v říjnu přerušilo naši práci, naplánované projekce ve školách neproběhly, stejně tak ani naplánované doprovodné aktivity, které si pro propagaci školního klubu vytvořili samotní studenti. Projekt však neskončil a podařilo se ho rozvinout. Studenti čtyř pilotních škol sledují dokumentární filmy v rámci online výuky díky platformě KineDok. Zúčastnili se online projekcí a diskuzí k pásmu filmů o fake news s názvem Nikdy nevíš Ondřeje Šálka, Barbory Chalupové a Adama Kolomana Rybanského, Kiruna – překrásný nový svět režisérky Grety Stocklassy a Svědkové Putinovi Vitalije Manského.

Nyní můžete podpořit projekt Filmové kluby KineDok ve finále sbírkové platformy "ČSOB pomáhá regionům", kam byl vybrán komisí odborníků v oblasti vzdělávání a výzkumu. Libovolný příspěvek můžete poslat do 6. ledna 2021. Podívejte se na aktuální spot, který jsme natočili s osobnostmi, které vyjádřily podporu projektu už v létě. Budeme rádi za vaši podporu. Děkujeme!

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace