DE

2015

101 min

Dokončený

Line 41

Linie 41

Režie: Tanja Georgieva-Waldhauer

Synopse

Během druhé světové války, tramvajová linka č.. 41 projížděla přes ghetto v Lodži, přes jedno z nejvíce beznadějných násilných občanských míst v Evropě v té době. Tramvajoví cestující byli Łódźanští občané, kteří viděli, co se děje s jejich židovskými sousedy, kteří byli nuceni žít v opevněné čtvrti zvané "Litzmannstadt". Dnes návštěva tohoto okresu odhaluje místo, které jen trochu změnil čas - nyní je obývané. Natan Grossmann se vrací do místa svého narození, hledá ve ztracených stopách svého bratra a rodičů, kteří byli uzavřeni v tomto ghettu.
Dnes, je jeden z návštěvníků Łódźi také Jens-Jürgen Ventzki, syn bývalého německého "Litzmannstadt" majora, zodpovědného za organizaci ghetta a úmrtí obyvatel. Touláme se okresy Lodži a dozvídáme se o životě v těchto "paralelních světech", o občanech Lodže, kteří žijí normální život, a někteří z nich jsou architekty smrti.

Trailer

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace