PL

2010

30 min

Dokončený

Poslední den léta

Koniec lata

Režie: Piotr Stasik

Synopse

Film o konci dětství a začátku dospívání. V Rusku existuje několik set vojenských škol, které kromě obvyklé nabídky základního a středního vzdělání připravují mladé lidi také na kariéru v armádě. Chlapci a dívky vstupují na tento typ škol v sedmi letech. Film se zaměří na jeden den v životě kadetů na jedné vojenské škole. Ze 400 studentů vojenské školy jsem si vybral 5 protagonistů. Nejmladšímu bylo osm, nejstaršímu sedmnáct let. V každém z nich jsem viděl malou část sebe. Kamerou jsem zachytil jejich všední den a výsledkem je film, který je částečně cestou zpět do dětství a zároveň svědectvím o nelehkých podmínkách v současném Rusku (Piotr Stasik).
brought back my childhood memories and I decided to make a film about it. Out of 400 students of this school I chose 5 to be the characters of my film. I observed their ordinary day with a camera. This is how I made a film which, on the one hand, is a travel back to my childhood and, on the other hand, is a story of a not easy life in contemporary Russia.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace