East Doc Platform

East Doc Forum

East Doc Forum (dříve známé pod názvem East European Forum) bylo založeno v roce 2001 a postupně se stalo prestižním a největším pitching fórem v regionu. Za dobu 15 let existence East Doc Forum přivítalo více než 700 filmařů a producentů ze střední a východní Evropy, přes 300 zástupců televizních stanic, nezávislých producentů, distributorů, zástupců filmových fondů a programových sekcí festivalů z Evropy a Severní Ameriky.

S podporou East Doc Fóra bylo dokončeno 150 dokumentárních filmů, včetně takových mezinárodních titulů jako Something Better to Come, Gangster of Love, Sofia’s Last Ambulance, Ukrainian Sheriffs, nebo Brothers.

East Doc Fóru předchází pětidenní přípravný workshop, který má pomoci režisérům a producentům finalizovat vizuální ukázku projektu, vytvořit distribuční strategii, vylepšit komunikační a prezentační dovednosti a také nabízí sérii inspirativních přednášek, případových studií a panelů, které se věnují různým aspektům dokumentárního filmu v mezinárodním prostředí.

Vrcholem East Doc Fóra je hlavní pitch pro 21 dokumentárních projektů ve fázi vývoje/rané produkce (včetně 12 projektů účastnících se workshopu Ex Oriente Film). Týmy zde prezentují vlastní projekty publiku, které se skládá především z decision-makerů. Hned po skončení následuje pro interaktivní cross-mediální projekty tzv. „round tables pitch“ a je zakončen zpětnou vazbou a individuálními schůzkami.

Kdy: 8. března, 9:30 - 14:00
Kde: Divadlo Image, Praha

Projekty vybrané na East Doc Forum se stávají součástí celoročního programu návazné podpory, který nabízí filmařům příležitost dále propagovat jejich připravované filmy a hledat nové partnery prostřednictvím delegací na klíčových evropských dokumentárních festivalech a trzích.

Kontakty:
Rebecca De Pas / Vedoucí: rebecca@dokweb.net
Tereza Ritterová / Koordinátorka: tereza@dokweb.net  


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace