East Doc Platform

Open call

Největší mezinárodní filmový trh regionu střední a východní Evropy zve režiséry a producenty na 11. ročník East Doc Platform. Vedle tradičních programů proběhne v rámci East Doc Fóra také pitching interaktivních projektů.

Kdy: 26. března – 1. dubna 2022
Kde: Praha, ČR
Prodloužená uzávěrka: 26. listopadu 2021
>>PŘIHLAŠOVACÍ FORMULÁŘ<<
Před přihlášením si prosím přečtěte Guidelines
Prohlédněte si seznam Eligible countries

Přečtěte si 10 tipů našeho programového ředitele Zdeňka Blahy, jak zlepšit svou přihlášku na EDP.

Dlouhometrážní projekty jsou zvány na 21. ročník East Doc Fóra. Největší dokumentární pitchingové fórum ve středo- a východoevropském regionu zahrnuje také prezentaci transmediálních a VR projektů, jež jsou prezentovány pod hlavičkou East Doc Interactive.

Od roku 2001 bylo s přímou podporou East Doc Fóra dokončeno vice než 300 dokumentárních filmů, včetně oceňovaných snímků Over the Limit, Nová šichtaAž přijde válka, Sofia’s Last Ambulance, Ukrainian Sheriffs, Švéd v žigulíku, Domino Effect nebo Rabbit à la Berlin. Pitchingu předchází pětidenní přípravný workshop. Bezprostředně po prezentaci pak následují dva dny tzv. “feedback round tables” a individuálních schůzek.

East Doc Market nabízí tvůrcům celovečerních projektů v pozdní fázi produkce a postprodukce možnost setkat se individuálně se zástupci mezinárodních fondů, televizí, distributorů, sales agentů a festivalů.

Transmediální, interaktivní a VR/AR/MR projekty, které hledají nové cesty, jak propojit inovativní technologie a dokumentární vyprávění, mohou hledat partnery v rámci workshopu a pitchinngu East Doc Interactive, který je součástí Fóra. Autoři zde získají nejen zpětnou vazbu na dramaturgii i producentskou strategii, ale i individuální schůzky s fondy a televizemi, které s interaktivními formáty pracují.

Součástí programu East Doc Platform je veřejná prezentace vybraných českých dokumentárních projektů ve fázi výroby / postprodukce Czech Docs… Coming Soon. Čeští producenti a režiséři prezentují své projekty zahraničním profesionálům.

Vybrané projekty mají zároveň šanci získat Cenu East Doc Platform. Mezinárodní porota ocení nejlepší projekt ve fázi vývoje a výroby cenou EDP. Udělená finanční podpora pomůže filmařům v dalším vývoji jejich dokumentárního filmu.  

V případě dotazů se můžete obrátit na:
Zdeněk Blaha / Programový ředitel IDF a manažer East Doc Platforn: zdenek@dokweb.net


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace