Networking

East Doc Series

O projektu

East Doc Series je nová aktivita reagující na žánr dokumentární série, po němž je značná poptávka a zaznamenává u publika nejen ve střední a východní Evropě vzrůstající popularitu. Program je rozdělen do tří sessions tak, aby tvůrci ze střední a východní Evropy získali potřebný feedback a know-how od filmových profesionálů.

Těšíme se na nové projekty doku-sérií z našeho regionu, kterým pomůžeme dostat se na mezinárodní trhy. Program je strukturován do tří propojených sessons, které budou hostit tři různé evropské filmové trhy v období 2020/2021 a zajistí podporu vybraným projektům. Program East Doc Series míří na tvůrčí možnosti pro dokumentární série, nabízí feedback a konzultace se zkušenými producenty a zástupci televizí, pomoc s vývojem doku-sérií, nosným příběhem, nápady na odlišné platformy a formáty (tvorba TV sérií pro online a digitální platformy). Rovněž pomáhá s vývojem chybějících meeting pointů pro TV, VoD platformy a filmaře serializovaného faktuálního obsahu a poskytuje prostor pro networking a setkání s partnery, financiéry a koproducenty, pomoc s přípravou pitchingového balíčku a prezentací pilotu.

Program spojuje tři evropské dokumentární trhy a zaměřuje se na různá témata produkce dokumentárních sérií:

1. session: “Epizoda 1: Pilot” – Baltic Sea Docs, Riga, Lotyšsko (2. a 7.–8. září 2020, online session)
2. session: “Epizoda 2: Pitch” – East Doc Platform, Praha, Česká republika (6.–12. března 2021)
3. session: “Epizoda 3: Trh” – Sunny Side of the Doc, La Rochelle, Francie (21.–24. června 2021)

Kontakt:
Sergei Trofimov - Koordinátor East Doc Series
trofimov@dokweb.net


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace