Training

Ex Oriente Film

Ročník 2020

EX ORIENTE FILM WORKSHOP 2020

Zaměření: Vývoj

Určeno pro: Tvůrce kreativních celovečerních dokumentárních projektů a doku-sérií ve fázi vývoje a produkce, kteří se nebojí experimentovat s hranicemi žánrů, formátů a filmového média. Vítáme filmaře, kteří chtějí zprostředkovat intenzivní a poutavé zážitky a změnit způsob, jak vnímáme svět kolem nás.

Během tří týdenních workshopů rozložených do devíti měsíců budou producenti a režiséři konzultovat své připravované dokumentární filmy s více než 30 předními filmovými tvůrci a experty v oblasti vývoje, produkce a propagačních strategií. 

Uzávěrka přihlášek byla 30. dubna 2020.

Harmonogram
1. workshop: 22.-27. červen 2020 (online)
2. workshop: 19.-23. října 2020 (online)
3. workshop & pitching forum: 6.-12. března 2021 (Praha, v rámci East Doc Platform)

Účastníci: Ze všech přihlášených bude vybráno 12 dokumentárních projektů reprezentovaných režisérsko-producentskými dvojicemi, které se zúčastní všech workshopů. Workshop Ex Oriente Film je určen evropským filmařům a producentům a jejich projektům ze střední a východní Evropy (vč. přistupujících a kandidátských zemí, postsovětských republik a Ruska), které se tematicky tohoto regionu týkají, a projektům, jejichž tvůrci (režisér, producent či oba) z tohoto regionu pocházejí.

Účastnický poplatek: Účastnický poplatek je 2100 Eur za každý vybraný projekt (pokrývá náklady na veškeré ubytování, občerstvení a obědy na všech třech workshopech pro 2 osoby). Výše poplatku bude aktualizována v souladu s aktuální situací a s ní souvisejícím formátem workshopu. 

Stipendium: Vybraní účastníci mohou zažádat o stipendium určené na částečné pokrytí výdajů za účastnický poplatek. Žadatelé musí prokázat, že nemají přístup ke stipendiu ve své domovské zemi.

Podmínky účasti: Režiséři a producenti se mohou hlásit pouze se svými autorskými projekty. Účastníci musí ovládat anglický jazyk. Jak producent, tak režisér musí být přítomen na všech třech workshopech.

Kontakt:
Anna Kaslová - vedoucí Ex Oriente Film: kaslova@dokweb.net
Nora Särak - koordinátorka Ex Oriente Film: sarak@dokweb.net


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace