Training

Ex Oriente Film

Otevřený program

WORKSHOP 2 - PROGRAM PRO VEŘEJNOST ONLINE

Pondělí 19. 10. 2020
18:00 – 19:30
Přednáška: Claire Aguilar: Developing and Pitching Your Project to the North American Market (vč. Q&A)

Claire Aguilar bude mluvit o tom, jak vyrobit a prezentovat úspěšný projekt. Současná celosvětová pandemie COVID-19 vážně ovlivnila filmový a dokumentární trh. Natáčení a osobní kontakty během výroby se zastavily. Trhy se přesunuly do online prostoru a filmové festivaly se pomalu vracejí, ale většinou online. Jak byl ovlivněn severoamerický trh?

S laskavou podporou Velvyslanectví USA v České republice a American Film Showcase.










Středa 21. 10. 2020
10:30 – 12:00
Masterclass: Sean McAllister: The C word in Documentary: "Casting, character and commentary" (vč. Q&A)

Režisér Sean McAllister bude hovořit o tom, jak nachází své postavy, na příkladech ze svých filmů (Japan - A Story of Love and Hate /2009/ A Syrian Love Story /2015/ a A Northern Soul /2018/) a prozradí, jaká úskalí je provázela. 

Čtvrtek, 22. 10. 2020
10:30 – 12:00
Masterclass: Cutting Reality: A Dialogue with Joe Bini (moderuje Anna Johnson Ryndová, vč. Q&A)

Uznávaný střihač Joe Bini bude s českou střihačkou Annou Johnson Ryndovou diskutovat o procesu střihu a problémech a výzvách, kterým čelí současný dokumentární film. Diskuze se zaměří na dva dokumenty, které Bini natočil s Wernerem Herzogem: Grizzly Man a Into the Abyss a na strukturální a tonální výzvy, s nimiž se setkal během práce na těchto filmech.

Čtvrtek, 22. 10. 2020
18:00 – 19:30
Přednáška: Hanna Polak: Encounters on Long-term Film Projects

In her master class Hanna Polak will share her unique experience of working on a documentary project over a course of many years, with an emphasis on finding the film's axis, creating a character driven and multilayer epic story and facing various challenges. She will share her own approach to imaginative storytelling and will talk about the process of creating an award winning documentary.

Pátek 23. 10. 2020
10:30 - 12:00
Přednáška: Anaïs Clanet: Description of the Sales Agreement in great details! (vč. Q&A)

Anaïs Clanet ze společnosti Réservoir Docs bude ve své přednášce odpovídat na otázky ohledně spolupráce mezi producentem a sales agentem. Jak a kdy oslovit sales agenta? Kolik producenta stojí sales agent a kdy má smysl nějaké najít? Jaké základní materiály potřebuje sales agent od producenta?

Pátek, 23. 10. 2020
16:30 - 18:00
Přednáška: Siniša Juričić: How to persevere in film production (vč. Q&A)

Siniša Juričić ze společnosti Nukleus Film pohovoří o složitostech při výrobě politicky angažovaných dokumentárních filmů v současné Evropě. Příkladem bude jím produkovaný film Chris the Swiss.

Sobota, 24. 10. 2020
10:00 – 11:30
Přednáška: Martichka Bozhilova: Examples of Co-producing Documentaries in Europe (vč. Q&A)

Martichka Bozhilova z bulharské produkční společnosti AGITPROP se s námi podělí o své nejnovější projekty, na nichž ukáže různé modely produkování a koprodukování dokumentárních filmů v Evropě.
Její autorské dokumenty byly vybrány a oceněny na festivalech v Cannes, Berlíně, Pusanu, Torontu, na IDFA, Sundance, Tribece a mnoha dalších a uvedeny na řadě televizních stanic.


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace