EX ORIENTE FILM

Ex Oriente Film na Sunny Side of the Doc

27. 5. 2021

Autor: Veronika Zýková

První session mezinárodního workshopu Ex Oriente Film 2021, který organizuje Institut dokumentárního filmu (IDF), se uskuteční online na Sunny Side of the Doc od 19. do 24. června. IDF je rovněž partnerem letošního Talent Hubu a připravilo velmi zajímavý program, který v následujících dnech a týdnech odhalíme.

Ex Oriente Film, mezinárodní workshop zaměřený na vývoj a financování dokumentárních projektů ze středí a východní Evropy poprvé spojí síly se Sunny Side of the Doc a první session se tak uskuteční v rámci mezinárodního trhu 19.-24. června. Druhé session proběhne v rámci MFDF Ji.hlava 25.-30. října 2021 a závěrečné session vyvrcholí pitchingem East Doc Forum v Praze od 26. března do 1. dubna 2022 v rámci East Doc Platform a festivalu Jeden svět.

Režisérsko-producentské týmy 12 vybraných projektů získají cenné rady od skupiny zkušených tutorů, mezi nimiž je režisér a producent Filip Remunda, režisérka a dramaturgyně Ivana Pauerová Miloševičová a producenti a experti Iikka Vehkalahti, Mikael OpstrupTue Steen Müller. Tutoři Ex Oriente Film budou rovněž mentorovat projekty vybrané do Talent Hubu Sunny Side of the Doc a do Rough Cut showcases v rámci letošního Panoramatu střední a východní Evropy.

Mezi potvrzené tutory patří rakouský režisér a producent Hubert Sauper, jehož nejnovější film Epicentro (2020) vyhrál Hlavní cenu poroty na Sundance, režisérka a scenáristka Camilla Nielsson, jejíž film President měl premiéru na Sundance, producentka Jasmina Sijercic (Bocalupo Films), která má na svém kontě například film Landscapes of Resistance (dir. M. Popivoda, RS/FR, 2021) uvedený na festivalu v Rotterdamu, a Denis Vaslin (Volya Films), jehož koprodukční film The Mole Agent (dir. M. Alberdi, CL/NL/US, 2020) získal nominaci na Oscara a diváci jej mohou znát například z programu letošního ročníku festivalu Jeden svět.

Ex Oriente Film nabídne bohatý program nejen účastníkům workshopu, ale také vybrané přednášky a masterclasses, které budou dostupné akreditovaným profesionálům během Sunny Side of the Doc.

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace