Rozhovor

TRUE STORY PODCAST

ONLINE

True Story, epizoda 25: Alina Gorlova

15. 12. 2021

Autor: Veronika Zýková

V nejnovější epizodě podcastu True Story si povídáme s Alinou Gorlovou, režisérkou filmů No Obvious Signs (cena MDR na festivalu DOK Leipzig) a Z deště pod okap (ocenění mj. na IDFA či festivalu Jeden svět), o pobytu na frontě, statečnosti a traumatech. Film je k dispozici prostřednictvím FILMOTOR na Vimeo a na Dafilms.

Poslechněte si podcast True Story podcast na Soundcloudu | Spotify | Apple Podcasts | Podbean | Anchor 




O filmu No Obvious Signs
"Žádné zjevné příznaky" je věta, kterou ukrajinští vojáci slýchají v nemocnicích, kam přicházejí s fyziologickými traumaty a potřebují pomoc. Dokud však jejich těla nemají žádná zranění, nejen lékaři, ale dokonce ani společnost si jejich problémů nevšímá.
To je příběh vojákyně Oksany Jakubovové, která se vrací z války. Hovoří s psychology, bojuje s posttraumatickou stresovou poruchou a záchvaty paniky a usilovně se snaží vrátit do normálního života. Dokument ukazuje její cestu od začátku rehabilitačního procesu až po cestu k normálnímu rodinnému životu a práci.
Co zůstalo v zákulisí hrdinských videí bojovníků na Ukrajině? Čemu musí čelit, jeden na jednoho, v mírovém životě a kde válka končí?

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace