EAST DOC PLATFORM

Panelová debata: Festivaly 2.0: Jak na diváka v post-covidové době (30. 3.)

16. 3. 2022

Autor: Veronika Zýková

Ve středu 30. 3. si od 17:30 v Kině 35 během East Doc Platform nenechte ujít panelovou debatu Festivaly 2.0: Jak na diváka v post-covidové době s Martinem Horynou (KVIFF), Barbarou Orlicz-Szczypułou (Krakow FF) a Enikő Gyureskó (Verzio IHRDFF).

facebooková událost

Žádné odvětví filmového průmyslu nezůstalo nepoznamenáno pandemií, filmové festivaly nevyjímaje. Jakou mají budoucnost coby platformy pro distribuci filmů, které diváci jinde neuvidí, i jako jedinečná místa pro přímé setkávání filmařů a návštěvníků? Divácké návyky se vlivem VoD platforem a nutných přesunů mnoha festivalů do virtuálního prostředí mění. Jednotlivé festivaly na to musí reagovat a každý to dělá trochu jiným způsobem. V úvodním slovu představí Petr Szczepanik z Katedry filmových studií FF UK divácké průzkumy, na kterých momentálně pracuje. Následovat bude panelová debata se zástupci visegrádských festivalů, kteří se budou bavit o svých způsobech vyrovnávání se se složitou situací a plánech na budoucí ročníky. Panel je pořádán ve spolupráci s Film New Europe a s podporou Mezinárodního visegrádského fondu. Pro ty, kdo se nebudou moct zúčastnit osobně, je připraven livestream na Facebooku Institutu dokumentárního filmu.

Panelisté:
Martin Horyna (MFF Karlovy Vary)
Barbara Orlicz-Szczypuła (Krakow Film Festival)
Enikő Gyureskó (Verzio International Human Rights Documentary Film Festival)
Moderace: Tomáš Poštulka (Jeden svět)

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace