EAST DOC PLATFORM

Pusťte si záznam panelové debaty Festivaly 2.0: Jak na diváka v post-covidové době (30. 3.)

30. 3. 2022

Autor: Veronika Zýková

Ve středu 30. 3. se od 17:30 v Kině 35 během East Doc Platform uskutečnila panelová debata Festivaly 2.0: Jak na diváka v post-covidové době s Martinem Horynou (KVIFF), Barbarou Orlicz-Szczypułou (Krakow FF) a Enikő Gyureskó (Verzio IHRDFF). Nyní si můžete pustit záznam.



Žádné odvětví filmového průmyslu nezůstalo nepoznamenáno pandemií, filmové festivaly nevyjímaje. Jakou mají budoucnost coby platformy pro distribuci filmů, které diváci jinde neuvidí, i jako jedinečná místa pro přímé setkávání filmařů a návštěvníků? Divácké návyky se vlivem VoD platforem a nutných přesunů mnoha festivalů do virtuálního prostředí mění. Jednotlivé festivaly na to musí reagovat a každý to dělá trochu jiným způsobem. V úvodním slovu představí Petr Szczepanik z Katedry filmových studií FF UK divácké průzkumy, na kterých momentálně pracuje.
Následovat bude panelová debata se zástupci visegrádských festivalů, kteří se budou bavit o svých způsobech vyrovnávání se se složitou situací a plánech na budoucí ročníky. Panel je pořádán ve spolupráci s Film New Europe a s podporou Mezinárodního visegrádského fondu.

Panelisté:
Martin Horyna (MFF Karlovy Vary)
Barbara Orlicz-Szczypuła (Krakow Film Festival)
Enikő Gyureskó (Verzio International Human Rights Documentary Film Festival)
Moderace: Tomáš Poštulka (Jeden svět)

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace