EAST SILVER

Dokumentární pondělí: Colors of Tobi (25. 4.)

20. 4. 2022

Autor: Veronika Zýková

Přijďte 25. 4. ve 20:45 na Dokumentární pondělí v pražském kině Světozor s emotivním filmem režisérky Alexy Bakony Colors of Tobi o složitosti hledání a přijetí vlastní identity. Film byl uveden na řadě zahraničních festivalů, získal nominaci na cenu Silver Eye 2021 a je součástí East Silver Karavany. Projekce je English friendly.

FACEBOOKOVÁ UDÁLOST
Vstupenky

V Maďarsku je malá vesnice, kde žije Éva a její rodina. Její šestnáctiletý potomek nedávno prošel coming outem a zvolil si jméno Tobi. Po počátečním šoku se celá rodina spojí, aby ho podpořila. Éva se však tiše dusí představou, že ztratí dívku, kterou vychovávala. Tobi je odhodlaný stát se biologicky mužem po celou dobu, kdy se potýká s problémy dospívání. Éva se ze všech sil snaží být matkou, kterou její syn potřebuje, zatímco Tobi začíná zpochybňovat hranice, které si jako transgender muž stanovil. Colors of Tobi je emotivní příběh o vymanění se a přijetí.

Colors of Tobi
původní název: Tobi színei
Maďarsko 2021 / 81 min.
režie: Alexa Bakony
jazyk: maďarsky / titulky: anglické

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace