KINEDOK

Tobi v barvách duhy v Olomouci

25. 9. 2022

Autor: Anna Jurková

Jak pochopit a správně komunikovat svoji identitu okolí, když je ti 16? KineDok zve na dokument Tobi v barvách duhy, který se bude poprvé promítat v Olomouci! Doražte už 5. října od 18:00 do kavárny Druhý domov, projekce je English friendly a zdarma. Součástí akce bude také diskuze, jejíž hosty vám už brzy představíme.

TOBI V BARVÁCH DUHY (Alexa Bakony, 2021, Maďarsko)
V malé vesnici v Maďarsku žije Éva a její rodina. Její šestnáctileté dítě se nedávno vyoutovalo jako transgender a zvolilo si jméno Tobi. Po počátečním šoku se celá rodina spojí, aby ho podpořila, i když se neobejde bez trapných komunikačních přešlapů. Tobi je odhodlaný stát se biologicky mužem a zároveň se potýká s problémy dospívání. Éva se ze všech sil snaží být matkou, kterou její syn potřebuje, ale ztratit dívku, kterou vychovávala, pro ni není snadné. Vše se začne komplikovat, když dospívající Tobi pojmenovává svoji nebinární identitu. Režisérka ve svém debutu otevírá aktuální témata dospívání, hledání sebe sama, rodinného soužití a komunikace. Colors of Tobi je příběhem vzájemného respektu se všemi barvami duhy.

Facebooková událost


Níže si můžete poslechnout, co o filmu řekla samotná jeho režisérka Alexa Bakony. Alexa získala v roce 2017 titul na University of Theatre and Film Arts v Budapešti. Její krátké filmy byly uvedeny na mnoha festivalech po celém světě. Film Tobi v barvách duhy je její první celovečerní dokument a byl podpořen Maďarským filmovým fondem a Sundance Institute.


Facebooková událost

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace