EAST SILVER

IDF

Cenu East Silver Caravan Award získal projekt December

12. 9. 2023

Autor: Barbora Hrubá

Slavnostní předávání cen na závěr AJB DOC Industry Days byl velkým úspěcem i pro režiséra Grzegorze Paprzyckého. Jeho dokumentární projekt December totiž získal cenu East Doc Caravan Award.

Cena vítězi garantuje podporu ve festivalové distribuci po dobu jednoho roku, počínaje dokončením projektu. Prostřednictvím East Silver Caravan bude film přihlášen na mezinárodní filmové festivaly a Institut dokumentárního filmu pomůže s celkovou festivalovou strategií. 

December je strhující dokument, který se soustředí na současné postoje k migrantům z Blízkého východu a Afriky. Lhostejnost lidí se v něm střetává s nepřátelstvím i empatií, které společně dotvářeji obraz moderní evropské společnosti.

Projekt se zúčastnil školení Ex Oriente Film 2022 a East Doc Platform 2023. V současné době je ve výrobě a dokončen by měl být v květnu 2024.

December
Synopse
V prosinci přišly do Evropy spolu se spoustou sněhu i výjimečné mrazy. Není to ale jen tuhá zima, která má dopad na stávající pořádky, ovlivňují je také "cizinci", kteří se chtějí dostat na území Evropské unie. Někteří lidé se snaží žít, jako by se nic nezměnilo, a připravují se na blížící se Vánoce. Jiní se zapojují do boje a v závislosti na svých názorech s příchozími buď bojují, nebo se snaží zachránit jejich životy. 

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace