KINEDOK

Online projekce + diskuze: Víc než trauma

27. 10. 2023

Autor: Anna Jurková

Druhá z online akcí KineDoku je tu. Od 8. do 14. listopadu můžete sledovat dokument Víc než trauma o hlubokých ranách, které na civilistkách a civilistech zanechala válka v Jugoslávii. V pondělí 13. listopadu se také k filmu bude konat diskuze na Facebooku KineDok International od 19:00.

VÍC NEŽ TRAUMA (Vedrana Pribačić, Mirta Puhlovski, 2022, Chorvatsko)

Válka v Jugoslávii v 90. letech 20. století zanechala hluboké rány i na civilistech a civilistkách. Čtvrt století poté vznikla terapeutická skupina, která se je pokusila zahojit. Válečné konflikty za sebou zanechávají nejen PTSD u vojáků v bojích. Některá traumata způsobuje jiná válečná zbraň, sexuální násilí, ať už je páchané okupanty či starými známými. Dokumentární film sleduje proces skupinové terapie několika chorvatských a srbských žen zpracovávajících svá stará zranění a křivdy. (AFO)

Film bude dostupný na území všech KineDok zemí (Česká republika, Slovensko, Maďarsko, Rumunsko, Gruzie a Chorvatsko). Pro jeho zhlédnutí zdarma potřebujete voucher, o který si pište na films@kinedok.net.

DISKUZE: PŘEKONÁVÁNÍ TRAUMAT
V pondělí 13. listopadu se na Facebooku KineDok International bude od 19:00 konat diskuze (v angličtině) nazvaná Překonávání traumat, která bude navazovat na témata z filmu. Více informací zveřejníme již brzy.

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace