EX ORIENTE FILM

EAST DOC PLATFORM

EAST DOC FORUM

Přihlašte se na East Doc Forum a Market – uzávěrka již 10. listopadu!

18. 10. 2017

Autor: Tereza Šimíková

Za dobu 15 let své existence East Doc Forum přivítalo více než 700 filmařů a producentů ze střední a východní Evropy. Každoročně do Prahy přijíždí více než 120 hostů tzv. decision-makerů - zástupci televizních stanic, nezávislí producenti, distributoři, zástupci filmových fondů a programových sekcí festivalů z Evropy a Severní Ameriky. S podporou East Doc Fóra bylo dokončeno více než 150 dokumentárních filmů, včetně takových mezinárodních titulů jako Rabbit po Berlínsku (Rabbit á la Berlin), Juliiny sny (Something Better to Come), Mafián lásky (Gangster of Love), Poslední záchranka v Sofii (Sofia’s Last Ambulance), Ukrajinští šerifové (Ukrainian Sheriffs) nebo Bratři (Brothers).

Právě nyní je možné přihlásit projekty ve fázi vývoje a rané produkce – více o podmínkách se dozvíte ZDE.

Celkem 21 celovečerních dokumentárních projektů (včetně 12 projektů účastnících se workshopu Ex Oriente Film) bude vybráno pro účast na hlavním pitchi konajícím se 8. března 2018. Této akci předchází pětidenní přípravný workshop. “Díky účasti na East Doc Fóru se tyto projekty ohromně zviditelní a tvůrcům umožní navázat zásadní kontakty s ostatními profesionály. Důležitou součástí jsou individuální schůzky, o které požádají hosté zajímající se o daný projekt. Samotní tvůrci pak mají jedinečnou příležitost získat v rámci série kulatých stolů další zpětnou vazbu i od hostů, se kterými by se jinak třeba ani nepotkali. Fórum je tak skvělou platformou k otestování, co na projektu rezonuje z mezinárodního hlediska,” říká nová vedoucí East Doc Platform Tereza Šimíková.

East Doc Market je naopak navržený pro projekty ve fázi pozdní produkce a post-produkce. Během dvoudenního “speed-dating maratonu” předem naplánovaných individuálních schůzek nabízejí tvůrci svůj projekt hostům, které si sami vyberou nebo kteří naopak požádají o schůzku s nimi. Celkem se tak v průběhu dvou dnů uskuteční více než 400 patnáctiminutových schůzek – celkem pro 30 vybraných projektů (včetně 5 cross-mediálních a 5 českých projektů).

Tento formát je navržen tak, aby byli tvůrci na East Doc Platform opravdu efektivní,” říká Šimíková a dodává: “Mohou si vybrat z kompletního seznamu hostů kohokoliv, koho považují pro svůj film za relevantního. Tyto jinak někdy těžko dosažitelné schůzky jim předem naplánujeme a přidáme další, o které požádají distributoři, zástupci televizí nebo fondů. Producenti si tak mohou udělat velmi přesný obrázek o tom, do jakých zemí a jakými kanály v budoucnu film distribuovat.”

Celovečerní dokumentární projekty, doku-seriály a krátké filmy ve fázi produkce a post-produkce můžete přihlásit na Market do 10. listopadu 2017.

>>> PŘIHLÁŠKA ZDE <<<

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace