EAST SILVER

Hranice práce na Doclisboa

15. 10. 2018

Autor: Veronika Zýková

Na prestižním festivalu Doclisboa bude v sekci Doc Alliance uveden dokument Apoleny Rychlíkové Hranice práce, mapující podmínky v nejhůře placených zaměstnáních v České republice. Také další tituly East Silver Karavany – Budovatelé říšeNe! Ne! Ne!  a The Last Ice Hunters – najdeme v programu nadcházejících festivalů.

Do mezinárodní soutěže Doclisboa se dostal krátkometrážní dokument Otty Lakoby Monologue, který najdeme rovněž v nominacích na cenu Silver Eye. Dvacet let po gruzínsko-abcházském konfliktu jsou jeho stopy stále patrné z monologů tehdejších účastníků, vojáků, nyní pacientů psychiatricko-neurologické kliniky.

Festival dei Popoli představí v sekci Doc At Work - Campus několik českých filmů vzniklých na FAMU, mezi nimi dokumentární esej o populistech-samoucích Budovatelé říše Andrana Abramjana.

Slovinský film The Last Ice Hunters po uvedení v České republice, na Slovensku, v Itálii a také v Kanadě, Jižní Koreji, Pákistánu a Íránu pokračuje ve své cestě po festivalech. Dokument zachycující mizející svět inuitských komunit východního Grónska bude v listopadu uveden na Brasília International Film Festival (BIFF 2018), na makedonském Eho - mountain film festivalu a ve Štýrském Hradci na Mountainfilm Graz, v prosinci se pak objeví ve Francii na Le FIFMA.

Krátký ukrajinský film Ne! Ne! Ne! o mladých lidech v Donbasu, do jejichž života zasahuje válka, nominovaný na cenu Silver Eye, aktuálně čeká uvedení na dvou německých festivalech: v říjnu na 27. ročníku festivalu dokumentART a v listopadu také na 35. ročníku Kasseler Dokfest.

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace