EAST DOC PLATFORM

East Doc Platform 2019 představuje téma a vizuál

25. 2. 2019

Autor: Zdeněk Blaha

Představujeme téma a vizuál letošního ročníku East Doc Platform (EDP), jímž je Eastern Logic. Grafického zpracování i režie znělky se opět ujal Zdeněk Durdil.  Největší industry akce zaměřená na dokumentární tvorbu východní a střední Evropy začne už 9. března 2019. Prostudujte si kompletní program EDP 2019.

Letošní téma Eastern Logic odkazuje na svéráznou identitu spojující země bývalého východního bloku. „Východní logika“ vystihuje způsob uvažování promítající se do dokumentárních filmů z tohoto regionu, a to nejen po stránce filmové, ale i tematické. Ve srovnání se západní produkcí jsou východní dokumenty jistým zjevením, vyčnívají svou jinakostí, divností, otevřeností. Často filmově nedokonalé, ale svým způsobem své a, ač se styl liší zemi od země, jistý „východní“ úhel pohledu převládá. Eastern Logic je o hledání identity prostoru, který se posledních třicet let snažil přizpůsobit nově nabytým podmínkám, namísto aby našel identitu vlastní. Eastern Logic je tedy hlavně i o nás, o našem úhlu pohledu a přijetí toho, kdo jsme. „Grafického zpracování se tradičně ujal Zdeněk Durdil, který oprášil několik atributů tolik příznačných pro náš region, nejen na první pohled nápadné břízy, ale i motiv kutilství, fenomén domácího bastlení a představy, že ‚všechno se dá přece nějak udělat‘, což je často nejkratší cesta ke katastrofě, ale zároveň i do jisté míry podhoubí pro velmi kreativní počiny,“ dodává vedoucí East Doc Platform Zdeněk Blaha.



Projděte si kompletní program EDP 2019 a připojte se k facebookové události.
Sledovat informace o EDP můžete také na Instagramu a Twitteru.

Plakát EDP 2019 si můžete stáhnout zde.

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace