EAST SILVER

Cena Silver Eye 2020 zná vítěze krátkometrážní kategorie

29. 10. 2020

Autor: Veronika Zýková

Cena Silver Eye 2020 pro nejlepší krátký film trhu East Silver na 24. ročníku ji.hlavského online festivalu míří k Mohammedu Almughannimu za snímek Son of the Streets. Film Hanny Hovitie To Feather, to Wither obdržel Zvláštní uznání. Ceny byly předány v rámci FESTIVAL HUBu 29. 10. Kdo získá cenu Silver Eye v celovečerní kategorii, se dozvíme v sobotu 31. 10. během slavnostního zakončení festivalu.

Cenu Silver Eye 2020 za nejlepší krátkometrážní film trhu East Silver získal Mohammed Almughanni, který uspěl se svým snímkem Son of the Streets (إبن الشوارع). Porota ve složení Christine Camdessus (ředitelka festivalu FIPADOC), Veronika Janatková (spoluzakladatelka a dramaturgyně festivalu DokuBaku) a Diana Tabakov (výkonná ředitelka Doc Alliance Films) ve svém vyjádření vyzdvihla: "Jak nevítaný může být někdo na tomto světě? Jedinečné napojení na postavy režisérovi umožňuje odhalit povahu Khodorova zásadního dilematu živým a velmi zapamatovatelným způsobem. Intenzivní filmový zážitek každodenního života v táboře se výrazně zapíše do divákovy paměti."

Porota se rozhodla udělit Zvláštní uznání režisérce snímku To Feather, to Wither Hanně Hovitie: "Za vynikající režii, která znovuoživila mrtvé. Režisérka vytvořila křehký, poetický portrét životního cyklu."

Gratulujeme! 

Podívejte se na kompletní nominace

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace