East Doc Platform

IF/Then Short Pitch

Ve spolupráci s IF/Then - novou distribuční iniciativou, fondem při Filmovém institutu Tribeca a festivalem Jeden Svět se uskuteční nový soutěžní pitching krátkých filmů na East Doc Platform!

Kdy: 7. března, 10:00 - 12:00
Kde: Institut Cervantes, Kinosál, Praha

Šest vybraných projektů se zúčastní soutěžního pitche před porotou profesionálů, pracujících s krátkými filmy. Vítěz získá od IF/Then produkční podporu až $20,000, roční průběžný mentoring a stane se součástí roční podpory distribuce, vedený Filmovým institutem Tribeca. Všichni vybraní účastníci se během individuálních schůzek setkají s klíčovými zástupci televizí, festivalů a dokumentárních sekcí mezinárodních deníků na East Doc Marketu.

Vybrané projekty:
Černobílá, r. Zoe Eluned Aiano, Anna Benner, p. Linda Dedkova, Martin Hulovec (CZ, DE, UK)
Dan, r. Katarzyna Hertz, Jan Szewczyk, p. Jan Szewczyk (PL)
The Death of Mister X  [Smrt pana X], r. Artem Ryzhykov, p. Ram Devineni (UA, USA, LV)
George and George on the Lake [Jiří a Jiří na jezeře], r. a p. Piotr Malecki (PL)
The Heavenly Eye  [Oko nebeské], r. Nadia Parfan, p. Illia Gladshtein (UA)
No Body  [Bez těla], r. Mihnea - Rareș Hanțiu, Bahar Shoghi, p. Dan Nuțu, Cristina Hoffman (RO)

Soutěžní pitch je otevřený všem projektům a autorům pocházejícím z regionu střední a východní Evropy. Důraz na témata související s lidskými právy je výhodou, nikoli podmínkou. Každý tým bude mít časový limit 7 minut na prezentaci projektu, včetně všech vizuálních materiálů nepřesahující 3 minuty.

IF/Then je nová iniciativa pro podporu dokumentaristů, vyvinutá Filmovým institutem Tribeca. Jejím posláním je objevovat a posilovat nové talenty krátkých forem. Součástí projektu je podpora distribuce projektů na nejrůznějších platformách směřující k udržitelnému financování pro co nejvíce autorů krátkých dokumentů na globálním, stále komplikovanějším trhu. IF/Then vznikl z iniciativy Filmového institutu Tribeca a díky partnerství a podpoře John D. and Catherine T. MacArthur Foundation.

Doplňující F.A.Q. a další podmínky programu IF/Then a Filmového Institutu Tribeca naleznete ZDE.


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace