EAST DOC PLATFORM

ČESKÝ DOKUMENT

Czech Docs: Coming Soon (29. 3.)

21. 3. 2022

Autor: Veronika Zýková

V rámci East Doc Platform představí 29. 3. od 16:30 hodin v Kině 35 (Francouzský institut v Praze) pět připravovaných českých celovečerních dokumentů režisérko-producentské dvojice publiku složenému ze zástupců předních mezinárodních filmových festivalů, sales agentů, distributorů a široké veřejnosti. Akce je pořádána ve spolupráci s Asociací producentů v audiovizi (APA). Moderuje Diana Tabakov (DAFilms).

FACEBOOKOVÁ UDÁLOST

Czech Docs: Coming Soon 2022:
Blix (r. Greta Stoklassa, prod. Radovan Síbrt, CZ, SE, DE)
Někdy nestačí jen říct pravdu.

The Visitors (r. Veronika Lišková, prod. Kristýna Michálek Květová, CZ, NO, SK)
Ideální utopický domov... nebo předzvěst blížící se apokalypsy? Příběh mladé české antropoložky během jejího dvouletého výzkumu na Špicberkách v poetickém a intimním arktickém dokumentárním westernu.

So Far from Mikulov (r. Marie Dvořáková, prod. Pavel Berčík, CZ, SK)
Fotografka z malého evropského města bere New York útokem. Ale za jakou cenu?

CAMERRAMAN (r. Jana Hojdová, prod. Michal Sikora, CZ)
Začínající česká filmařka Jana Hojdová se vydává na cestu do mysli kameramana Roberta Richardsona, trojnásobného držitele Oscara, který natočil některé z nejznámějších hollywoodských filmů.

Vyšetřovatel (r. Viktor Portel, prod. Hana Blaha Šilarová, CZ, HR)
Bývalý český vyšetřovatel Haagského tribunálu se vrací na Balkán, do míst, kde byly před téměř 30 lety spáchány válečné zločiny. Může být spravedlnost nastolena zvenčí?

Prezentace Czech Docs: Coming Soon je v angličtině, zdarma a je součástí East Doc Platform 2022, kterou pořádá Institut dokumentárního filmu ve spolupráci s festivalem Jeden svět.

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace