EX ORIENTE FILM

Přihlaste své projekty do workshopu Ex Oriente Film 2022

31. 3. 2022

Autor: Veronika Zýková

Přihlaste svůj dokumentární projekt do 18. dubna 2022 na workshop Ex Oriente Film 2022 a zažijte tři týdny intenzivní spolupráce s více než 30 uznávanými a oceňovanými režiséry a režisérkami, producenty a producentkami a dalšími předními filmovými profesionály a prefesionálkami.

Open call je určen tvůrcům a tvůrkyním kreativních celovečerních dokumentárních projektů a dokumentárních sérií ve fázi vývoje a rané fázi výroby, jež se nebojí experimentovat s hranicemi žánrů, formátů a filmového média. Přihlašovat se mohou evropští režiséři a producenti se svými projekty, které se tematicky týkají středo- a východoevropského regionu, nebo tvůrci (režisér, producent či oba), kteří z tohoto regionu pocházejí. Ze všech přihlášených bude vybráno 12 dokumentárních projektů zastoupených režisérsko-producentskými dvojicemi, které se zúčastní všech setkání workshopu. Přihlašovací online formulář je k dispozici zde. Přihlášení je bez poplatku a je dostupné pouze v angličtině.



Během tří týdenních setkání rozložených do devíti měsíců budou producenti a režiséři konzultovat své připravované dokumentární filmy s více než 30 předními evropskými odborníky a tvůrci, získají klíčové mezinárodní kontakty a stanou se součástí sítě více než 250 evropských profesionálů, kteří se zúčastnili minulých ročníků workshopu Ex Oriente Film. Účastníci budou také automaticky zařazeni do Ex Oriente Film Follow-up programu, ročního řetězce následné podpory a doplňujících aktivit.Hlavními lektory Ex Oriente Film 2022 jsou Iikka Vehkalahti, Mikael Opstrup, Ivana Pauerová Miloševičová a Filip Remunda.

HARMONOGRAM WORKSHOPU
1. setkání Ex Oriente Film: Find Your Way – Vision, Space and Storytelling
18.–22. června 2022 (rezidenčně v La Rochelle, Francie, při Sunny Side of the Doc)

2. setkání Ex Oriente Film: Production and Story Development
24.–28. října 2022 (rezidenčně v Jihlavě, v rámci MFDF Ji.hlava)

3. setkání Ex Oriente Film: ,,Market, here I am!”
březen 2023 (rezidenčně v Praze, v rámci East Doc Platform při festivalu Jeden svět)

Workshop Ex Oriente Film 2022 vyvrcholí pitchingem East Doc Forum v rámci East Doc Platform, kde účastníci představí své projekty předním evropským a severoamerickým nezávislým producentům, distributorům, sales agentům a zástupcům televizí, filmových fondů a festivalů. Kromě automatického zařazení do East Doc Fora mají účastníci workshopu možnost získat celou řadu stipendií a cen ve formě přímé finanční podpory, koprodukčních smluv, přístupu na přední evropské trhy a partnerských vzdělávacích programů.



Dokončili jste nedávno dokumentární film?
Přihlaste se do trhu East Silver 2022 zaměřeného na dokumentární filmy východní a střední Evropy. Přihlašování je bez poplatku a je možné prostřednictvím tohoto online formuláře. Více informací o podmínkách a uzávěrkách přihlašování na webu East Silver.

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace