EX ORIENTE FILM

Oslavte 15. výročí Ex Oriente Film na DAFilms.cz - streamujte do 21. května!

17. 5. 2017

Autor: Tereza Ritterová

Workshop Ex Oriente Film byl založen v roce 2003 jako vůbec první dokumentární program zaměřený na vývoj autorských dokumentárních filmů ve východní a střední Evropě. Za 15 let existence prošlo workshopem více než 160 dokumentárních projektů z celé střední a východní Evropy. Nechyběly mezi nimi i snímky oceňované na předních světových festivalech jako například Bratři, Dominový efekt, Slepé lásky, Na konci Ruska, Králík po berlínsku, Vesnice bez žen či Bakhmaro. Během workshopu má 12 vybraných tandemů režisér-producent možnost se osobně potkat s uznávanými odborníky, oceňovanými režiséry a producenty, získávat cenné rady, zkušenosti, zpětnou vazbu, kontakty a další formy podpory. Během 15 let Ex Oriente Film se na něm vystřídala světoznámá jména lektorů jako např. Viktor Kossakovsky, Mike Bonanno ze skupiny Yes Men, Peter Mettler, Gordon Quinn, Kirsten Johnson, Mads Brügger a mnoho dalších.

Ve spolupráci s dokumentárním VOD portálem DAFilms.cz jsme pro vás připravili výběr filmů, které byly podpořeny workshopem Ex Oriente Film v průběhu jeho patnáctileté existence. Nově až do 21. května můžete streamovat vybrané a kritikou oceněné snímky, mezi kterými nechybí ani oscarový nominát Rabbit á la Berlin, Slepé Lásky nebo Bakhmaro.

Dokumentární VOD portál DAFilms.com je hlavním projektem festivalové sítě Doc Alliance, která je tvořená sedmi klíčovými evropskými festivaly dokumentárních filmů (CPH: DOX, Doclisboa, Docs proti Gravity FF, DOK Leipzig, FIDMarseille, MFF Jihlava, Visions du Réel). Představuje mezinárodní online distribuční platformu pro dokumentární a experimentální filmy, které jsou zaměřené na evropskou kinematografii. Za malý poplatek nabízí přes 1500 filmů přístupných po celém světě pro streamování nebo legální stahování.

Pro fanoušky Institutu dokumentárního filmu nabízí portál slevový poukaz na měsíční předplatné, který lze použít do 1. června (kód: ExOriente2017). Pokud si přejete vidět pouze jeden z filmů Ex Oriente Film, může sdílet tento profil filmu na Facebooku a tím ho získat ke stažení zdarma. Tuto formu však lze uplatnit pouze jednou.

Filmy, které jsme vybrali k 15. výročí Ex Oriente Film, jsou:
Bakhmaro (režisér: Salomé Jashi)
Bahrtalo! Good luck! (režisér: Róbert Lakatos)
Slepé lásky (režisér: Juraj Lehotský)
Cash & Marry (režisér: Atanas Georgiev)
Česká RAPublika (režisér: Pavel Abrahám)
Můj soukromý měsíc (režisérka: Diana Fabianova)
Show! (režisér: Bohdan Bláhovec)
Králík po Berlínsku (režisér: Bartek Konopka)
Vesnice bez žen (režisér: Srdjan Šarenac)
Trasy myšlenek (režisér: Timo Novotny) 

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace