EX ORIENTE FILM

Split přivítá jubilejní 15. ročník workshopu Ex Oriente Film

8. 6. 2017

Autor: Marta Obršálová

Ve dnech od 26. června – 1. července proběhne v chorvatském Splitu 15. ročník workshopu Ex Oriente Film. Režiséři a producenti dvanácti dokumentárních projektů přijedou konzultovat a vylepšovat svá díla pod vedením uznávaných expertů z celého světa. Seznam všech lektorů můžete najít zde.

Kromě uzavřených skupinových dílen a individuálních konzultací pro účastníky nabídne Ex Oriente Film již tradičně i bohatý program široké veřejnosti. Středeční program zahájí rakouský režisér Nikolaus Geyrhalter. Jeho filmy jsou známé díky pečlivě komponovaným obrazům, rytmu, tempu a práci se zvukem. Ve své masterclass poodhalí styl své tvorby a představí svůj jedinečný pohled na svět. Ve středu také vystoupí se svoji přednáškou zkušený kameraman Philipp Bellaiche, který se bude se věnovat postavení kameramana v trojúhelníku režisér – postava – kameraman během natáčení dokumentu.

Diváci by si také neměli nechat ujít čtvrteční masterclass od světově známého režiséra a producenta Thomase Balmèse. S využitím příkladů z předchozích filmů, jako jsou Happiness a Babies, poskytne náhled na to, jak vypravovat obrazem.

Přijďte také na projekce! Promítat se budou filmy Happiness (r. Thomas Balmès, Francie / Finsko, 2014), Homo Sapiens (r. Nikolaus Geyrhalter, Švýcarsko / Německo / Rakousko, 2016) nebo Houston We Have a Problem! (r. Žiga Virc, Slovinsko / Chorvatsko / Německo / Česká republika / Katar, 2016). Detailní program můžete nalézt zde.

Celý program bude v anglickém jazyce a je přístupný zdarma. Těšíme se na viděnou ve Splitu, letos opět ve spolupráci s produkční společností Hulahop.

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace