EX ORIENTE FILM

Ex Oriente Film zve na otevřený program v Banské Štiavnici

11. 6. 2019

Autor: Veronika Zýková

První workshop Ex Oriente Film 2019 se uskuteční 20.-25. června v Banské Štiavnici. Kromě uzavřeného programu pro účastníky workshopu je připraven bohatý program zdarma pro veřejnost. Nabídne mj. projekce oceňovaných filmů Chlapi nepláčou, Over the Limit či Pára nad řekou a řadu masterclasses renomovaných dokumentaristů. Podrobný program najdete zde. Přečtěte si také více o 12 vybraných projektech a tutorech prvního workshopu Ex Oriente Film 2019.

Fanoušci dokumentů se mohou těšit na masterclasses spojené s projekcemi výrazných autorských filmů: před dvěma lety v Karlových Varech oceněné drama Chlapi nepláčou přiblíží bosenský režisér Alen Drljević, který snímek původně koncipoval jako dokument a nakonec sklidil úspěchy s hraným filmem. Jak se vypořádat s neočekávanými změnami, které vedou ke změně koncepce, ukáží na svém filmu o třech stárnoucích jazzmenech Pára nad řekou režiséři Robert Kirchhoff a Filip Remunda. Jaká cesta vedla k úspěchu festivalového hitu Over the Limit režisérky Marty Prus o špičkové gymnastce popíše producent Maciej Kubicki. Přichystány jsou také příspěvky zkušeného dramaturga Jana Gogoly ml., který bude po úvodní projekci analyzovat Obrazy starého světa Dušana Hanáka a Moravskou Hellas Karla Vachka. Všechny přednášky a masterclasses proběhnou v anglickém jazyce, filmy budou uvedeny s anglickými titulky.

Stáhněte si program v angličtině a slovenštině (pdf).

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace