EX ORIENTE FILM

Uzávěrka Ex Oriente Film 2020 již 30. dubna!

15. 4. 2020

Autor: Veronika Zýková

Přihlaste se do 30. dubna 2020 na mezinárodní workshop Ex Oriente Film a zažijte tři týdny intenzivní spolupráce s více než 30 předními filmovými režiséry, střihači, experty v oblasti vývoje, produkce a dalšími odborníky.

Open call je určen tvůrcům autorských celovečerních dokumentárních projektů a dokusérií ve fázi vývoje a rané výroby, kteří se nebojí experimentovat s hranicemi žánrů, formátů a filmového média. Přihlašovat se mohou evropští režiséři a producenti se svými projekty, které se tematicky týkají středo- a východoevropského regionu, nebo tvůrci (režisér, producent či oba), kteří z tohoto regionu pocházejí. Přihlašovací online formulář je k dispozici zde (přihlášení je bez poplatku a je dostupné pouze v angličtině). Před přihlášením si, prosím, pročtěte naše Guidelines.

Během tří týdenních workshopů rozložených do devíti měsíců budou producenti a režiséři konzultovat své připravované dokumentární filmy s více než 30 předními filmovými tvůrci a experty v oblasti vývoje, produkce a propagačních strategií. Tutory předchozích ročníků Ex Oriente Film byly osobnosti jako Sean McAllisterChristian FreiMike BonannoNiels Pagh AndersenKirsten JohnsonVitalij Manskij, Salomé Jashi, Phil Jandaly či Mila Turajlić. Mezi úspěšnými filmy, které prošly workshopem Ex Oriente Film, jsou např. Over the Limit (r. Marta Prus), Poslední záchranka v Sofii (r. Ilian Metev), Králík po berlínsku (r. Bartosz Konopka), Slepé lásky (r. Juraj Lehotský) či Bakhmaro (r. Salomé Jashi).

Ex Oriente Film 2020 – časový harmonogram
1. workshop: 21.–27. června 2020 – Find Your Way – Vision, Space and Storytelling  ve formě e-learningu / online sessions
2. workshop: říjen 2020 (Jihlava, v rámci MFDF Ji.hlava) – Production and Story Development
3. workshop + pitching East Doc Forum: březen 2021 (Praha, v rámci East Doc Platform a při MFDF o lidských právech Jeden svět) – Market, Here I Am!

Workshop Ex Oriente Film 2020 vyvrcholí pitchingem East Doc Forum v rámci East Doc Platform, kde účastníci představí své projekty předním evropským a severoamerickým nezávislým producentům, distributorům, nákupčím a zástupcům televizí, filmových fondů a festivalů.
Kromě automatického zařazení do East Doc Fora mají účastníci workshopu možnost získat celou řadu stipendií a cen ve formě přímé finanční podpory, koprodukčních smluv, přístupu na přední evropské trhy a partnerských vzdělávacích programů.

Svůj projekt můžete do workshopu Ex Oriente Film přihlásit také přímo přes platformu Pitch the Doc. Žádné zbytečné vyplňování formulářů navíc! Rychlé přihlášení vám umožní jednoduchý export dat k vašemu projektu z účtu na platformě Pitch the Doc a přímé přihlášení do workshopu Ex Oriente Film.

Pokud ještě nemáte profil na Pitch the Doc nebo byste rádi věděli více o tom, jak se zaregistrovat a zviditelnit svůj projekt, navštivte pitchthedoc.com.

Dokončili jste nedávno dokumentární film?
Přihlaste se do trhu East Silver 2020 zaměřeného na dokumentární filmy východní a střední Evropy. Přihlašovací formulář je zde. Uzávěrka pro filmy dokončené v roce 2020 je 31. května 2020. Deadline pro projekty v hrubém střihu je 31. července 2020Přihlašování je zdarma a je platné pro předvýběr na MFDF Ji.hlava.

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace