EAST DOC SERIES

Představujeme nový program East Doc Series

22. 7. 2020

Autor: Veronika Zýková

East Doc Series je nová aktivita Institutu dokumentárního filmu, jíž reagujeme na vzrůstající trend a nový žánr, po kterém je značná poptávka: dokumentární série. Program East Doc Series je rozdělen do tří sessions, během nichž filmoví profesionálové poskytnou feedback a know-how filmařům ze střední a východní Evropy, kde formát doku-série zaznamenává vzrůstající popularitu u publika. Pro první session bude vybráno až 5 projektů ve fázi vývoje či výroby. Uzávěrka je již 10. srpna. Do diářů si také zapište konání 10. ročníku East Doc Platform: 6.–12. března 2021!

„Těšíme se na nové projekty doku-sérií z našeho regionu, kterým pomůžeme dostat se na mezinárodní trhy. Program je strukturován do tří propojených sessions, které budou hostit tři různé evropské filmové trhy v období 2020/2021 a zajistí podporu vybraným projektům,“ přibližuje novinku East Doc Series Zdeněk Blaha, programový ředitel Institutu dokumentárního filmu. Program East Doc Series se zaměřuje na tvůrčí potenciál dokumentárních sérií, nabízí feedback a konzultace se zkušenými producenty a zástupci televizí, pomoc s vývojem doku-sérií, nosným příběhem, nápady na odlišné platformy a formáty (tvorba TV sérií pro online a digitální platformy). Rovněž pomáhá s vývojem chybějících meeting pointů pro TV, VoD platformy a tvůrce serializovaného faktuálního obsahu a poskytuje prostor pro networking a setkání s partnery, financiéry a koproducenty, pomoc s přípravou pitchingového balíčku a prezentací pilotu.

Program spojuje tři evropské dokumentární trhy a zaměřuje se na různá témata výroby dokumentárních sérií:

1. session: “Epizoda 1: Pilot” – Baltic Sea Docs, Riga, Lotyšsko (2. a 7.–8. září 2020, online session)
2. session: “Epizoda 2: Pitch” – East Doc Platform, Praha, Česká republika (6.–12. března 2021)
3. session: “Epizoda 3: Trh” – Sunny Side of the Doc, La Rochelle, Francie (21.–24. června 2021)

Pro první session bude vybráno až 5 projektů (10 účastníků: režisérsko-producentské týmy) ve vývoji či výrobě ze střední a východní Evropy. Úvodní session se uskuteční online v rámci programu Baltic Sea Docs a nabídne tři dny konzultací na tomto koprodukčním trhu a pitchingovém fóru pro oblast Baltu a okolních zemí. Nabídne networkingové příležitosti a online setkání s decision makery (zejména zástupci TV), ale také konzultace a zpětnou vazbu od expertů, producentů úspěšných doku-sérií ad.

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace