East Doc Platform

Ceny EDP

Cena East Doc Platform
Mezinárodní porota ocení nejlepší projekt ve fázi vývoje a výroby Cenou East Doc Platform v hodnotě 5 000 Eur. Institut dokumentárního filmu ve spolupráci s Current Time TV udělí finanční podporu filmařům, jimž pomůže v dalším vývoji jejich dokumentárního filmu.

Koprodukční cena ČT
Generální mediální partner Česká televize vyhlásí vítěze Koprodukční ceny ČT spojenou s finanční podporou v hodnotě 150 000 Kč. O vítězi rozhodne porota složená ze zástupců ČT: Markéta Štinglová, Petr Morávek a Věra Krincvajová.

Cena HBO Europe
Všechny projekty vybrané na East Doc Platform 2020 budou soutěžit o Cenu HBO Europe v hodnotě 2 000 Eur, věnovanou na vývoj projektu. Cenu předá Hanka Kastelicová, vedoucí výroby dokumentárních filmů HBO Europe.

Cena Sunny Side of the Doc
Tato cena zajistí dvě akreditace a ubytování na dvě noci tvůrčímu týmu, vybranému z prezentujících na East Doc Fóru 2020. 31. ročník Sunny Side of the Doc se uskuteční ve francouzském La Rochelle 22.-25. června 2020.

Cena Zlatý trychtýř
Každoročně je udělena týmu, který v rámci ročního cyklu workshopu Ex Oriente Film prošel se svým projektem nejvýraznějším vývojem. Vítězný tým získá 1000 eur na další vývoj a mezinárodní propagaci svého připravovaného dokumentárního filmu.

Ex Oriente Fine Cut Award
Projekt workshopu Ex Oriente Film vybraný vedoucími tutory obdrží konzultace hrubého střihu s předním střihčem v hodnětě 3 000 Eur.

Projektová cena IDFA
Představitelé prestižního festivalu IDFA vyberou jeden projekt prezentovaný na East Doc Fóru a Marketu. Cena zahrnuje akreditaci na IDFA Forum a IDFAcademy. IDFA rovněž uhradí náklady na cestu a ubytování v Amsterdamu. 

Cena DOK Leipzig Co-Production Meeting a Cena DOK Preview
DOK Leipzig tradičně uděluje dvě ceny.  Jedna z nich výhercům zajistí účast na DOK Co-Pro Marketu. Projekt bude mít šanci představit se zhruba 70 decision makerům na předdomluvených schůzkách v říjnu 2020. Druhá cena zajistí účast na prezentaci DOK Preview. Obě ceny zahrnují festivalou akreditaci zdarma a ubytování na 3 noci pro filmařský tým. O vítězích rozhodne Roland Löbner, koordiátor DOK Film Marketu.

Cena DocsBarcelona
In cooperation with the DocsBarcelona, one of the projects presented at the East Doc Forum is selected for the Speed Meetings at the 2019 DocsBarcelona. The meetings will be arranged previously depending on financers and projects preferences. The award enables the filmmakers to additionally present their project to the international decision makers and thus soon follow up on and broaden the deals and cooperation initiated at East Doc Platform. The project will be selected by Mikael Opstrup.

Cena Sheffield Doc/Fest
One of the Czech projects presented at the East Doc Platform will be selected by Sheffield Doc/Fest representatives and awarded a free full Sheffield Doc/Fest pass. The award will be presented by the Interim Director Melanie Iredale.

Cena DAE Pitch Talent Encouragement
The newly established Documentary Association of Europe is bringing to East Doc Platform the DAE Pitch Talent Encouragement Prize. The award consists of two free memberships for 12 months, valued at 100 € each and 4 mentoring sessions with DAE members, depending on the needs of the project team. The award will be presented by Heleen Gerritsen (goEast Filmfestival).

Cena Pitch the Doc
One of the projects presented at the East Doc Platform will get the Pitch the Doc Award. The award includes dedicated consultation session on development, promotion or outreach strategy. This consultation will be provided within a year, by one of renowned experts associated with Pitch the Doc. The award will be presented by platform founders, Katarzyna Szarecka and Adam Papliński.

Kontakt:
Zdeněk Blaha: blaha@dokweb.net


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace