Training

Ex Oriente Film

O projektu

Začínáte pracovat na dokumentárním filmu? Promýšlíte, jak uchopit jeho téma a jak svůj připravovaný film správně prezentovat? Chtěli byste, aby váš trailer, synopse a producentská strategie zaujala i ty nejnáročnější dramaturgy a fondy? Chcete se lépe orientovat v právních i ekonomických otázkách koprodukce a moderních formách distribuce?

Přihlaste se na workshop Ex Oriente Film a zažijte tři týdny intenzivní spolupráce s uznávanými odborníky, oceňovanými režiséry a producenty. Získáte cenné rady, zkušenosti, zpětnou vazbu, kontakty a mnoho dalších forem podpory. Svůj projekt budete mít možnost představit profesionálům z celého světa na East Doc Fóru. Váš film má tak šanci dostat se do společnosti více než 170 dokumentárních snímků z celé střední a východní Evropy, které během 16 let prošly tímto prestižním workshopem a z nichž byla celá řada oceněna na významných světových festivalech.

Ex Oriente Film je mezinárodní workshop autorského dokumentárního filmu zaměřený na kreativní vývoj a financování. Během tří týdenních setkání na něm režiséři rozvíjejí téma, příběh, vizuální styl a prezentaci svých připravovaných filmů, zatímco producenti intenzivně pracují na finančním plánu, produkční a distribuční strategii projektu a získávají nové znalosti o mezinárodním trhu. Součástí vzdělávacího programu jsou také přednášky a konzultace o základních právních a ekonomických aspektech dokumentární produkce, řada inspiračních autorských masterclasses a praktických případových studií.

Workshop Ex Oriente Film vrcholí veřejnými prezentacemi středo- a východoevropských autorských projektů v rámci East Doc Fóra, kde mají jeho účastníci možnost představit svůj projekt předním evropským a severoamerickým televizním i nezávislým producentům, distributorům, nákupčím a zástupcům filmových fondů či festivalů a hledat pro něj podporu.

Na tři pobytové workshopy programu Ex Oriente Film a závěrečné prezentace East Doc Fóra pak navazuje Program následné podpory, který autory - bývalé účastníky - provází do doby dokončení filmu. Tento program režiséry a producenty podporuje prostřednictvím stipendií na klíčové mezinárodní festivaly a trhy (IDFA Forum, DOKLeipzig, Project Market/East Doc Platform, Sheffield Doc/Fest atd.), pomáhá jim navazovat další profesní kontakty a nabízí jim konzultace ve fázi postprodukce.

Workshop Ex Oriente Film byl založen v roce 2003 jako vůbec první dokumentární program zaměřený na vývoj autorských dokumentárních filmů ve východní Evropě. Za 16 let existence prošlo workshopem Ex Oriente Film více než 170 dokumentárních projektů z celé střední a východní Evropy. Nechyběly mezi nimi i snímky oceňované na předních světových festivalech jako například Bratři, Dominový efekt, Slepé lásky, Na konci Ruska, Králík po berlínsku, Vesnice bez ženBakhmaro či Za hranicemi možností (Over the Limit).

Kontakty:
Anna Kaslová - vedoucí Ex Oriente Film: kaslova@dokweb.net
Sofia Tocar - koordinátorka Ex Oriente Film: tocar@dokweb.net


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace