Training

Ex Oriente Film

Workshop 1 Banská Štiavnica

1. Ex Oriente Film workshop: Find Your Way - Vision, Space and Storytelling
Místo: Banská Štiavnica, Slovensko
Datum: 20.–25. června 2019

Během prvního setkání se účastníci věnují hlavně tematickým aspektům svého dokumentárního projektu. Zaměřují se zejména na námět a protagonisty filmu a na rozbor silných a slabších stránek projektu a jeho posouzení v mezinárodním kontextu. Zpracovávají současně návrh základního plánu pro strategii produkce a financování filmu v rámci mezinárodního filmového trhu (dostupných grantů, možných vkladů TV stanic, crowdfundingu). Vývoj projektů probíhá jak ve skupinových dílnách, tak při individuálních konzultacích, kdy účastníci získávají zpětnou vazbu od předních zahraničních tvůrců a odborníků.

Workshop si klade za cíl pomoci tvůrcům analyzovat a pochopit mezinárodní potenciál jejich dokumentární látky a zároveň analyzovat, rozšířit a posílit následující aspekty:

- příběh filmu, jeho ústřední myšlenku, zápletku a jeho protagonisty;
- silné i slabé stránky projektu s ohledem na mezinárodní publikum a potenciální partnery;
- základní strategický koncept produkce a financování dokumentárního projektu;
- základní orientaci v rámci systému evropského financování, grantů a televizních společností.

Vedle skupinových dílen, individuálních konzultací a přednášek zaměřených na rozličné aspekty vývoje dokumentární látky nabízí první setkání řadu inspiračních masterclasses, projekcí a případových studií vedených předními evropskými tvůrci a experty.

Spoluorganizátorem workshopu je

 



Workshop finančně podpořil







Partnery workshopu jsou

Filmová a televízna fakulta VŠMU
České centrum
Art Cafe
4 živly

Asociácia nezávislých producentov

 


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace