Training

Ex Oriente Film

3. session

3. workshop Ex Oriente Film: "Market, Here I Am!"
Datum: 24.-30. března 2023 (v Praze, při East Doc Platform a festivalu Jeden svět)

OTEVŘENÝ PROGRAM NAJDETE ZDE

Poslední, třetí setkání workshopu Ex Oriente Film je zaměřeno především na praktické dovednosti, které jsou nezbytné pro prezentaci projektu a pitching. Výuka cílí hlavně na distribuční plán a prodej filmu, techniky vyjednávání po pitchingu a také na strategie komunikace s mezinárodními televizní stanicemi a sponzory.  Teoretická část setkání se zabývá konkrétními příklady mezinárodní koprodukce prostřednictvím případových studií prezentovaných předními evropskými producenty, distributory a commisioning editory.











Tematická náplň 3. setkání workshopu:
- profesionálně připravený filmový „balíček“, který může být prezentován mezinárodním partnerům z řad televizních stanic, festivalů, sales a distribučních společností, fondů aj.
- finalizace traileru
- formulování prezentační strategie projektu
- praktický nácvik pitchingu a vyjednávání s případnými partnery
- marketing hotového filmu
- strategie pro další prezentaci projektu na zahraničních festivalech a trzích
- praktické případové studie distribučních a marketingových strategií
- festivalové strategie
- networkingové aktivity v rámci festivalu Jeden svět.

Po čtyřech dnech intenzivně zaměřených na marketing a pitching budou účastníci třetího workshopu veřejně prezentovat své projekty na panelu před decision makery z celého světa. Poté následují osobní setkání se zástupci světových TV stanic, nezávislými (ko)producenty, distributory, zástupci fondů a festivalů v rámci kulatých stolů i individuálních schůzek.













S podporou:


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace