EX ORIENTE FILM

Přihlaste svůj projekt do workshopu Ex Oriente Film 2021

25. 3. 2021

Autor: Veronika Zýková

Přihlaste se do 23. dubna 2021 na mezinárodní workshop Ex Oriente Film a zažijte tři týdny intenzivní spolupráce s více než 25 předními filmovými režiséry, střihači, experty v oblasti vývoje, produkce a dalšími odborníky.

Open call je určen dokusériím a celovečerním dokumentárním projektům ve fázi vývoje a rané výroby. Přihlašovací online formulář je k dispozici zde (přihlášení je bez poplatku a je dostupné pouze v angličtině). Před přihlášením si, prosím, pročtěte naše Guidelines.

Během tří týdenních workshopů rozložených do devíti měsíců budou producentsko-režisérské dvojice konzultovat své připravované dokumentární projekty s více než 25 předními filmovými tvůrci a experty v oblasti vývoje, produkce a propagačních strategií. Hlavními tutory Ex Oriente Film jsou Iikka Vehkalahti, Mikael Opstrup, Ivana Pauerová Miloševičová a Filip Remunda.

Ex Oriente Film 2021 – časový harmonogram
1. workshop: 19.–24. června 2021 – Find Your Way – Vision, Space and Storytelling  online
2. workshop: říjen 2021 – Production and Story Development
3. workshop + pitching East Doc Forum: březen 2022 – Market, Here I Am!

Workshop Ex Oriente Film 2021 vyvrcholí pitchingem East Doc Forum v rámci East Doc Platform, kde účastníci představí své projekty předním evropským a severoamerickým nezávislým producentům, distributorům, nákupčím a zástupcům televizí, filmových fondů a festivalů.
Kromě automatického zařazení do East Doc Fora mají účastníci workshopu možnost získat celou řadu stipendií a cen ve formě přímé finanční podpory, koprodukčních smluv, přístupu na přední evropské trhy a partnerských vzdělávacích programů.

Workshopem Ex Oriente Film prošly mezinárodně úspěšné tituly jako Nová šichtaOver the Limit, Brothers, The Domino Effect, Blind Loves, At the Edge of Russia, Rabbit a la Berlin, Village without Women Bakhmaro. Velkou část těchto filmů můžete aktuálně vidět ve speciálu k 20 letům IDF na DAFilms. 

Mezi tutory předchozích ročníků workshopu byli režiséři Christian Frei, Sean McAllister, Vitalij Manskij, střihači Niels Pagh Andersen, Joe Bini a Phil Jandaly, režisérky Mila Turajlic a Anja Salomonowitz, režisér a komik Mike Bonanno, střihačka Dounia Sichov, ředitelka festivalu Doclisboa Cintia Gil a umělecký ředitel KVIFF Karel Och.

Svůj projekt můžete do workshopu Ex Oriente Film přihlásit také přes platformu Pitch the Doc. Žádné zbytečné vyplňování formulářů navíc! Rychlé přihlášení vám umožní jednoduchý export dat k vašemu projektu z účtu na platformě Pitch the Doc a přímé přihlášení do workshopu Ex Oriente Film.
Pokud ještě nemáte profil na Pitch the Doc nebo byste rádi věděli více o tom, jak se zaregistrovat a zviditelnit svůj projekt, navštivte pitchthedoc.com.



Dokončili jste nedávno dokumentární film?
Přihlaste se do trhu East Silver 2021 zaměřeného na dokumentární filmy východní a střední Evropy. Přihlašovací formulář je zde. Deadline pro filmy dokončené v roce 2019 je 31. března 2021. Uzávěrka pro filmy dokončené v roce 2021 je 31. května 2021. Deadline pro projekty v hrubém střihu je 30. června 2021.

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace