EAST SILVER

East Silver na trhu Visions du Réel 2022

26. 4. 2022

Autor: Veronika Zýková

Pět titulů z katalogu East Silver je součástí filmového trhu Visions du Réel, který je akreditovaným filmovým profesionálům k dispozici od 14. dubna do 14. července.

Čiary
Barbora Sliepková, 2021, SK


Čiary jsou vizuální esej, spleť příběhů a postřehů z příkladného postsocialistického města Bratislavy, které prochází dynamickou proměnou.



Každá minuta života
Erika Hníková, 2021, CZ, SK

Slovenští manželé Michal a Lenka Hanuliakovi se svým čtyřletým synem Miškem od narození uskutečňují svérázný experiment. Každou minutu ho vychovávají tak, aby se z něj jednoho dne stal úspěšný vrcholový sportovec a po všech stránkách „kvalitní člověk“.



Mara
Sasha Kulak, 2022, FR, UK

Mara je hybridní dokumentární esej, která nás zavede na cestu do strachu, který ovládl Bělorusko po volbách v roce 2020.



WE HAVE TO SURVIVE: Fukushima!
Tomas Krupa, 2022, SK


Krátky film z Fukušimy je prvou a autonómnou kapitolou dokumentárneho projektu MUSÍME PREŽIŤ (skratka WHTS) o dopadoch klimatických zmien na život človeka.

Pongo Calling
Tomáš Kratochvíl, 2022, CZ, SK

Štefan Pongo - Czech, Englishman, Rom, long distance trucker and social media star. From his lorry cabin Štefan posts political commentaries, organises demonstrations and humanitarian aid for the Roma people. He dreams of one day presenting a Roma Bill of Rights to the European Parliament. He’s supported by his spirited wife of Iveta who stays at home to look after the home. But Iveta has dreams of her own...

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace