EX ORIENTE FILM

Přihlaste svůj projekt na Ex Oriente Film 2018

19. 3. 2018

Autor: Rebecca De Pas

PŘIHLASTE SE NYNÍ na Ex Oriente Film 2018 a zažijte tři týdny intenzivní spolupráce s více než 25 uznávanými odborníky, oceňovanými režiséry a producenty!

Své dokumentární projekty můžete přihlásit do 24. dubna 2018 prostřednictvím online PŘIHLAŠOVACÍHO FORMULÁŘE (přihlášení je bez poplatku a je dostupné pouze v angličtině).

Open call je určen tvůrcům kreativních celovečerních dokumentárních projektů ve fázi vývoje a produkce, kteří se nebojí experimentovat s hranicemi žánrů, formátů a filmového média. Přihlašovat se mohou evropští režiséři a producenti se svými projekty, které se tematicky týkají středo- a východoevropského regionu, nebo tvůrci (režisér, producent či oba), kteří z tohoto regionu pocházejí. Ze všech přihlášených bude vybráno 12 dokumentárních projektů reprezentovaných režisérsko-producentskými dvojicemi, které se zúčastní všech workshopů.

O projektu
Ex Oriente Film je mezinárodní workshop autorského dokumentárního filmu zaměřený na kreativní vývoj a financování. Ex Oriente Film podporuje odvážné filmy, které překračují hranice dokumentárního jazyka a nabízí jedinečný pohled na realitu. Během tří týdenních workshopů rozložených do devíti měsíců budou producenti a režiséři konzultovat své připravované dokumentární filmy s více než 25 předními filmovými tvůrci a experty v oblasti vývoje, produkce a propagačních strategií.

Mezi tutory Ex Oriente Film 2018 jsou zástupce Týdne mezinárodní filmové kritiky v Benátkách, novinář a spisovatel Giona A. Nazzaro (Švýcarsko/Itálie), producent a konzultant Iikka Vehkalahti (Finsko), programový ředitel European Documentary Network Mikael Opstrup (Dánsko), režisérka a dramaturgyně Ivana Pauerová Miloševičová (ČR) a režisér a producent Filip Remunda (ČR). Tutory minulých ročníků Ex Oriente Film byli například Vitalij ManskijDounia Sichov, Peter Jaeger, Nicolas Philibert, Signe Byrge SørensenJoe BiniCintia GilNikolaus Geyrhalter a mnozí další.

Časový harmonogram
1. Ex Oriente Film workshop:
17.–23. června 2018 (Terst, Itálie) – Out of the Comfort Zone – Vision, Space, Story
2. Ex Oriente Film workshop: 25.–30. října 2018 (Jihlava, v rámci MFDF Ji.hlava) – Inside the Production
3. Ex Oriente Film workshop: březen 2019 (Praha, v rámci East Doc Platform při MFDF o lidských právech Jeden svět) – Market, Here I Am!

Workshop Ex Oriente Film 2018 vyvrcholí pitchingem East Doc Forum v rámci East Doc Platform, kde účastníci představí své projekty předním evropským a severoamerickým nezávislým producentům, distributorům, nákupčím a zástupcům televizí, filmových fondů a festivalů.
Kromě automatického zařazení do East Doc Fora mají účastníci workshopu možnost získat celou řadu stipendií a cen ve formě přímé finanční podpory, koprodukčních smluv, přístupu na přední evropské trhy a partnerských vzdělávacích programů.

Více informací o Ex Oriente 2018 najdete zde

Kontakty:
Rebecca De Pas / Vedoucí: rebecca@dokweb.net
Kristýna Bartošová / Koordinátorka: kbartosova@dokweb.net

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace