EX ORIENTE FILM

Yesmeni, Manskij i McAllister – první tutoři workshopu Ex Oriente Film v Ji.hlavě

17. 9. 2018

Autor: Veronika Zýková

Představujeme tým tutorů, kteří se zúčastní druhého ze tří týdenních workshopů Ex Oriente Film, jenž se uskuteční během MFDF Ji.hlava 24. až 29. října 2018 a nese podtitul Inside the Production.

Vedoucími tutory druhého workshopu Ex Oriente Film 2018 jsou programový ředitel European Documentary Network Mikael Opstrup (Dánsko), konzultant a producent Iikka Vehkalahti (Finsko), režisérka a dramaturgyně Ivana Pauerová Miloševičová (ČR) a režisér a producent Filip Remunda (ČR).

Druhého workshopu se zúčastní rovněž tito tutoři:
Mike Bonanno (vl. jm. Igor Vamos) – americký režisér a producent, polovina slavného buřičsko-komického dua The Yes Men (Yesmeni)

Vitalij Manskij – ruský dokumentarista, jehož tvorba je pravidelně oceňována na festivalech po celém světě (DOK Leipzig, KVIFF, Amsterdam, DocAviv) a je součástí festivalových porot.

Sean McAllister – pracuje jako nezávislý filmař pro britské veřejnoprávní i komerční televize. Jeho filmy, jako Pianista z Bagdádu (2004) či Syrská love story (2015), se vyznačují osobitým stylem, který v kontrastu s observační metodou známou jako „moucha na zdi" on sám označuje jako „moucha v polévce".

Thomas Ernst – německý, v Budapešti žijící střihač, dramaturg a autor. Mezi filmy, na kterých pracoval, jsou When Pigs ComeOverdose, Stream Of Love a ULTRA. Snímek Drifter získal First Appearance Award na prestižním festivalu IDFA v roce 2014. Pracuje rovněž jako konzultant a lektor mezinárodních workshopů.

Dr. Stefan Rüll – německý advokát a mediátor řadu let působící ve filmovém a televizním průmyslu, mj. jako ředitel a právní poradce předních německých filmových a televizních produkčních a distribučních společností.

Joanna Solecka – polská marketingová specialistka a expertka věnující se cílovým skupinám v Torino Film Labu. V současnosti pracuje pro společnost Alphapanda, filmovou marketingovou agenturu specializovanou na digitální technologie, která byla založena v Londýně v roce 2011.

Ivan Ostrochovský – slovenský režisér, scenárista a producent (Punkchart Films, Sentimentalfilm), jenž stojí za úspěšnými snímky, jakými jsou Domestik (2018), Nina (2017) či Koza (2015).

update 25. 9.:
Susanna Baranzhieva – ruská scenáristka a režisérka, spolupracovnice zavražděného dokumentaristy Alexandera Rastorgueva, s nímž pracovala mj. na snímcích Tender's Heat. Wild, Wild Beach a I Don't Love You. Jako scenáristka je podepsaná pod více než stovkou televizních filmů a pořadů.

KriStine Ann Skaret – norská dramaturgyně a spoluzakladatelka společnosti Stray Dog Productions, která se zaměřuje na rozvíjení nápadů a vizí začínajících filmařů a rozšiřování jejich kontaktů a zkušeností.

Bjarte M. Tveit - zkušený kreativní producent, scenárista a režisér z Norska. Zaměřuje se na filmy natočené z perspektivy outsidereů a utlačovaných, které nabízejí nový pohled na svět kolem nás a nutí nás přehodnocovat sebe sama a naši společnost.

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace