EX ORIENTE FILM

Přihlaste svůj projekt na Ex Oriente Film 2019

21. 3. 2019

Autor: IDF

Přihlaste se do 19. dubna 2019 na mezinárodní workshop Ex Oriente Film 2019 a zažijte tři týdny intenzivní spolupráce s více než 25 předními filmovými režiséry, střihači, experty v oblasti vývoje, produkce a dalšími odborníky.

Open call je určen tvůrcům autorských celovečerních dokumentárních projektů ve fázi vývoje a rané produkce, kteří se nebojí experimentovat s hranicemi žánrů, formátů a filmového média. Přihlašovat se mohou evropští režiséři a producenti se svými projekty, které se tematicky týkají středo- a východoevropského regionu, nebo tvůrci (režisér, producent či oba), kteří z tohoto regionu pocházejí. Ze všech přihlášených bude vybráno 12 dokumentárních projektů reprezentovaných režisérsko-producentskými dvojicemi, které se zúčastní všech workshopů. Přihlašovací online formulář je k dispozici zde (přihlášení je bez poplatku a je dostupné pouze v angličtině).

Během tří týdenních workshopů rozložených do devíti měsíců budou producenti a režiséři konzultovat své připravované dokumentární filmy s více než 25 předními filmovými tvůrci a experty v oblasti vývoje, produkce a propagačních strategií. Hlavními tutory Ex Oriente Film 2019 jsou Iikka Vehkalahti, Mikael Opstrup, Ivana Pauerová Miloševičová a Filip Remunda.

Ex Oriente Film – časový harmonogram
1. workshop: 20.–25. června 2019 (Banská Štiavnica, Slovensko) – Find Your Way – Vision, Space and Storytelling
2. workshop: 24.–29. října 2019 (Jihlava, v rámci MFDF Ji.hlava) – Inside the Production
3. workshop + pitching East Doc Forum: 7.–13. března 2020 (Praha, v rámci East Doc Platform při MFDF o lidských právech Jeden svět) – Market, here I am


Workshop Ex Oriente Film 2019 vyvrcholí pitchingem East Doc Forum v rámci East Doc Platform, kde účastníci představí své projekty předním evropským a severoamerickým nezávislým producentům, distributorům, nákupčím a zástupcům televizí, filmových fondů a festivalů.
Kromě automatického zařazení do East Doc Fora mají účastníci workshopu možnost získat celou řadu stipendií a cen ve formě přímé finanční podpory, koprodukčních smluv, přístupu na přední evropské trhy a partnerských vzdělávacích programů.

Workshopem Ex Oriente Film prošly mezinárodně úspěšné tituly jako Over the Limit, Brothers, The Domino Effect, Blind Loves, At the Edge of Russia, Rabbit a la Berlin, Village Without Women Bakhmaro. Mezi tutory předchozích ročníků workshopu byli Christian Frei, Sean McAllister, Mila Turajlic, Mike Bonanno, Vitalij Manskij, Dounia Sichov, Cintia Gil či Joe Bini.


Dokončili jste nedávno dokumentární film? Přihlaste se do trhu East Silver 2019 zaměřeného na dokumentární filmy východní a střední Evropy. Přihlašovací formulář je zde. Deadline pro filmy dokončené v roce 2018 je 31. března 2019. Uzávěrka pro filmy dokončené v roce 2019 je 31. května 2019. Deadline pro projekty v hrubém střihu je 31. června 2019.

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace