EX ORIENTE FILM

Niels Pagh Andersen a Audrius Stonys tutory druhého workshopu Ex Oriente Film 2019

19. 9. 2019

Autor: Veronika Zýková

Druhý workshop Ex Oriente Film 2019 se tradičně uskuteční na MFDF Ji.hlava (23.–28. října 2019). V týmu tutorů jsou střihač Niels Pagh Andersen, režisér a kameraman Erick Stoll či režisér a producent Audrius Stonys.

Hlavními tutory druhého workshopu Ex Oriente Film 2019 budou bývalý programový ředitel EDN Mikael Opstrup, konzultant a producent Iikka Vehkalahti, režisérka a dramaturgyně Ivana Pauerová Miloševičová a režisér a producent Filip Remunda.

Hostující tutoři:
○ Niels Pagh Andersen stříhal více než 250 filmů, mezi nimi Podobu ticha a Způsob zabíjení Joshuy Oppenheimera, Human Flow  Aj Wej-weje a Palmeho Kristiny Lindstrøm a Maud Nycander. Kromě střihačské práce učí na filmových školách a vede workshopy po celém světě. Pracuje také jako dramaturg a supervizor střihu.
○ Erick Stoll je kameraman a režisér, známý zejména svým celovečerním debutem América (2018), který natočil spolu s Chasem Whitesidem. Tento film získal řadu ocenění po celém světě, mj. na Zvláštní ocenění na prestižním CPH:DOX a cenu Illuminate na Sheffield Doc/Fest.
Manuela Buono založila v roce 2013 distribuční společnost Slingshot Films, která se zaměřuje na autorské dokumenty a artové hrané filmy. Manuela se déle než 10 let věnuje filmové a TV produkci a organizování festivalů.
○ Audrius Stonys je režisér, scenárista a producent. Od roku 1989 natočil více než 20 dokumentů, mezi něž patří Země nevidomých (1992), která vyhrála Evropskou filmovou cenu, a Mosty času (2018), uvedené na KVIFF a aktuálně vybrané Litvou do soutěže o Oscara v kategorii Nejlepší mezinárodní celovečerní film.
○ Atanas Georgiev je střihač, režisér a producent. Jeho střihačská filmografie zahrnuje takové filmy, jakými jsou Avec l'amour (2017) či Honeyland (2019), Severní Makedonií vybraný do soutěže o Oscara v kategorii Nejlepší mezinárodní celovečerní film.
○ Julianna Ugrin v roce 2011 založila nezávislou produkční společnost Éclipse Film, V ní produkuje filmy jako Vlak dospívání (2015) či V zajetí (2017).
○ Mirjam Wiekenkamp je jednou ze zakladatelek společnosti NOISE Film PR, která propaguje filmy na mezinárodních festivalech jako IDFA, Berlinale, Cannes, Locarno a Benátky. 
○ Dr. Stefan Rüll je advokát a mediátor, již řadu let působí ve filmovém a televizním průmyslu, mj. jako ředitel a právní poradce předních německých filmových a televizních produkčních a distribučních společností.

Na druhém workshopu přivítáme nový projekt, Nord Express, režírovaný Karlisem Lesinsem a produkovaný Elīnou Gediņou - Ducenou.

Podívejte se na všechny projekty vybrané do workshopu Ex Oriente Film 2019:
Ako som sa stala partizánkou (r. Vera Lacková, prod. Jan Bodnár, SK, CZ)
Celibát (r. & prod. Libuše Rudinská, CZ, PL, SK)
Elevation (r. Max Rudenko, prod. Oleksandr Debych, UA)
Lost&Found (r. Lauretiu Garofeanu, prod. Cristina Badea, RO, CA)
Nord Express (r. Karlis Lesins, prod. Elīna Gediņa - Ducena, LV, EE)
Pohodlné století (r. Jaroslav Kratochvíl, prod. Jaroslav Bláha, CZ)
Roma (r. Olga Zhurba, prod. Darya Bassel, Viktoria Khomenko, UA, NL)
The Mothers' Crusade (r. Alexander Mihalkovich, Anna Bodyako, prod. Alexander Mihalkovich, BY)
The Pioneer Oath (r. & prod. Vladimir Milovanovic, RS, ME, HR)
The Shubert Effect (r. Aleksander Elkan, prod. Ksenia Gapchenko, RU)
Too Close (r. Botond Püsök, prod. Melinda Boros, Irina Malcea, HU)
Women in Kiosk (r. Daniel Stopa, prod. Małgorzata Staroń, PL)

Připomeňte si ve fotografiích první workshop Ex Oriente Film 2019 v Banské Štiavnici.

Aktualizováno 26. a 30. září 2019.

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace